Razmišljate o turški savni in ne veste kje bi začeli?

Še preden pa vaše želje postanejo resničnost, si morate odgovoriti na nekaj pomembnih vprašanj. 
Kakšna so vaša pričakovanja?
Ali postaviti ločeno kabino za savnanje? 
Ali se morda bolj splača nadgraditi obstoječo kopalnico v domači wellness? 
Koliko prostora imate na voljo, kakšnih dimenzij naj bo prostor za savnanje? 
Ali so priključki za elektriko in vodo že na mestu?
Kam jih postaviti? 
In bistveno vprašanje…
Zakaj sploh turško savno? 
Turške ali parne savne so zahtevnejše za vgradnjo od finskih in infrardečih, a omogočajo pristno doživetje savnanja zaradi pare. Lahko kupimo in hitro sestavimo že narejeno savno iz plastičnih mas kot kabino za prhanje ali pa se odločite za zidano, obloženo s keramičnimi ploščicami in mozaikom. Savne in savnanje je vse bolj razširjeno tudi pri nas in mnogi bi jo želeli postaviti v domači hiši. Vsakdo si lahko najde najprimernejšo zase. Čeprav v zavetju domačega doma in tudi zaradi manjše stopnje vlage so pogostejše finske in infrardeče, pa marsikateri ljubitelj savnanja, še vedno zagovarja parno-turško različico, kot edino pravo. V njej zaradi obilice pare doživimo občutek starih časov in eksotičnega orienta. V turških savnah je nižja temperatura kot pri finskih in je maksimalno priporočena 50 stopinj Celzija ob visoki 90- do 100-odstotni vlažnosti, kakor pravijo strokovnjaki, pa blagodejno vpliva tudi pri revmatičnih obolenjih in artritisu. Primerna je tudi za srčne bolnike, zmanjša stres, krepimo imunski sistem, poveča odpornost proti prehladu, astmi, bronhitisu ter drugih pljučnih bolezni…, povišamo raven energije… Eden izmed pozitivnih stranskih učinkov pa je lahko tudi izguba kakšnega kilograma telesne teže. Za zdravje in boljše počutje jo največkrat kombiniramo z aromaterapijo, saj eterična olja čistijo dihalne poti, s solno terapijo pa lahko dosežemo podobno klimo kot na morju.
Torej ko imate vse odgovore, zakaj turško oz. parno savno pri vas doma, potrebujete samo še pravega izvajalca, ki vam bodo kvalitetno turško savno vgradili v prostor. Ker je v turški savni veliko pare in visoka stopnja vlažnosti, se ob slabem načrtovanju lahko hitro zgodi, da se zaradi nje v hiši ali stanovanju pojavi plesen. Zato je kakovostna izvedba izjemno pomembna. Najprimernejši prostor za turško savno je kopalnica, lahko jo uredimo še v kleti, v drugih prostorih pa raje ne.

Turško savno lahko kupimo kot končan izdelek in jo doma zgolj sestavimo. V tem primeru ne moremo veliko izbirati, ampak moramo prostor prilagoditi savni. Lahko pa jo naročimo ali sami izdelamo po meri.

Podjetje TEHNO CENTER – K d.o.o. nudi iz svojega programa že predizdelane kabine za samogradnjo na pripravljenem mestu. Izdelane so po delih. Sestavi se jih z lepljenjem in vijačenjem. Postavijo se na tlak, po montaži pa obloži s keramiko. Lahko se postavi tudi na s keramiko obložen tlak, ta pa mora imeti že urejen odtok. V stenah kabine so položene cevi za interno napeljavo parne savne. Običajno imajo naše klopi ravne zaključke, po dogovoru pa pripravimo tudi takšne z okroglimi zaključki.

Posebna značilnost naših kabin je izdelava iz WEDI plošč debeline 5 cm. Te plošče so izdelane za wellness prostore, kar pomeni, da ne vpijajo vlage in pare, so odličen toplotni izolator in so tovarniško ojačane z armaturno mrežo, zato imajo statično nosilnost.
Z manjšimi modifikacijami se kabina uporablja tudi za tuširanje. Za to možnost je potreben prejšnji dogovor, da se v kabino namestijo cevi za vodo in odprtine za armature.

Savne so v celoti izdelane v Sloveniji. Delovanje vsake savne in njenih komponent je testirano.

Za namestitev turške-parne savne, pa priporočamo:

  • Namestitev električnega talnega gretja
  • Namestitev električnega ogrevanja klopi
  • Namestitev ustreznega generatorja pare
  • Namestitev vrat iz 8 mm kaljenega, zasenčenega stekla v aluminijastem okvirju

Ponujamo 3 predizdelane pakete:


  • Osnovni program


  • Polni program


  • Polni LUX program

 

Ste se že odločili, da doma postavite turško-parno savno?

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo v podjetju TEHNO CENTER-K d.o.o. ali na naši spletni strani www.tehnock.eu

 Akcija:
Brezplačna dostava in montaža pri nakupu navedenih savn!
Polni LUX z opcijo tuš (eksponat) 155 cm × 145 cm × 220 cm
Akcija traja do razprodaje zalog.