Garaža je prostor, ki lahko hitro postane odlagališče raznovrstne opreme, kot so otroške igrače, vrtno orodje in pohištvo. Naredite konec neredu in s pomočjo naših uporabnih nasvetov enkrat za vselej organizirajte garažo, tako da boste brez težav parkirali svojega jeklenega konjička in ustvarili funkcionalen prostor za shranjevanje vseh stvari. Urejanja garaže se lotite premišljeno.

Najprej pospravite in sortirajte vse reči, ki ste jih uspeli stlačiti v garažni prostor, zatem pa razmislite, kako bi ustvarili urejena območja za njihovo shranjevanje. Na primer, eno steno določite za hrambo vrtnega orodja, ki ga namestite na kljuke, perforirane plošče ali druga držala, pritrjena na steno. Izkoristite cel vertikalni prostor stene, neposredno pod strop lahko vgradite tudi dodatne omarice.

Ob drugo steno zraven vrat bodisi postavite bodisi pritrdite ožje, do stropa segajoče omare oziroma police, kamor razvrstite pripomočke za vrtnarjenje, otroško opremo ali druge reči. Ne pozabite: težje predmete shranite na nižje ležeče police, lažje in nevarnejše snovi pa višje izven dosega otrok in hišnih ljubljenčkov. Tretjo steno lahko uporabite za shranjevanje koles, smuči in druge športne opreme, ki jo prav tako namestite na stenska držala.

Zamenjajte garažna vrata

Garažna vrata so najpomembnejši del garaže, saj kreirajo celostno podobo garaže tako na zunanji strani kot znotraj prostora. Zaradi večjih dimenzij in načina odpiranja so namreč najopaznejši element hiše in vedno privlačijo poglede. Če se vizualno lepo skladajo z arhitekturno zasnovo doma, je to mogoče opaziti že od daleč. Zato temeljito razmislite, kakšen tip vrat se najbolje poda k vašemu domu, če želite pustiti odličen prvi vtis.

Poznamo več vrst garažnih vrat, ki so lahko izdelana iz različnih materialov in kombinacij le-teh. Ne glede na to, ali se odločite za lesena, kovinska ali takšna iz umetnih mas, je še večjega pomena, kakšen tip vrat izberete. Namesto klasičnih dvokrilnih vrat se vse več ljudi odloča za enodelna ali sekcijska dvižna vrata; v kolikor ne želite odpiranja pod strop, pa so stranska drsna vrata najboljša opcija. Dvižna garažna vrata je možno odpirati oziroma zapirati na daljinsko upravljanje, kar je še posebno priročno. Poleg daljinskega upravljanja imate na voljo tudi druge sodobnejše načine odpiranja — preko čitalnika prstnih odtisov ali pametnega telefona.

Ponudniki garažnih vrat:

DALJINČEK d.o.o. – kvalitetna garažna vrata, za odlično ceno….www.daljincek.com
TERADOM d.o.o. – HORMANN garažna in industrijska vrata…www.teradom.si
BLT d.o.o. – industrijska, garažna, požarna in zrakotesna vrata…www.blt.si
MR&R d.o.o. – avtomatska garažna vrata…www.mrvrata.si
NAITORS d.o.o. – garažna in industrijska vrata…www.naitors.si
PVC NAGODE d.o.o. – garažna vrata HORMANN…www.pvcnagode.si
RAJMAX d.o.o. – garažna vrata…www.rajmax.si
AMS DIZAJN d.o.o. – industrijska vrata…www.ams-dizajn.si