Na Gospodarskem razstavišču se do nedelje, 13. novembra, odvijata sejma pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana in Dom Plus. Pestro sejemsko ponudbo kreira 182 podjetij, z odprtjem sejma pa je strokovna komisija podelila tudi nagrade najboljšim izdelkom.

Na tradicionalnem 27. sejmu Ambient si lahko ogledate aktualno ponudbo notranje opreme in trendovske oblikovalske izdelke, medtem ko na sejmu Dom Plus najdete predvsem stavbno pohištvo, ogrevalno tehniko, sisteme varovanja, montažne hiše idr. Sejemsko ponudbo spremlja zanimiv obsejemski program, v okviru katerega je obiskovalcem na voljo brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekti. V svetovalnici trije arhitekturni biroji nudijo nasvete o prenovi doma, zato lahko s seboj prinesete načrte in fotografije bivalnega prostora, da prejmete konkreten nasvet.

Inovativne ideje in izdelke s področja bivanja pa si je mogoče ogledati na razstavi Top ideje, kjer se predstavljajo predvsem mladi oblikovalci in arhitekti. Na borzi oblikovanja mladi ustvarjalci razstavljajo tehnološko inovativne rešitve in kreativne ideje, povezane s trajnostno rabo virov. Obenem pa imajo tako mladi priložnost navezati stik z oblikovalsko stroko in  proizvajalci pohištva.

Priznanja najboljšim TOP 5

Laskavo priznanje Najboljši med TOP 5 je letos romalo v roke podjetja Pohištvo Potočnik, Aleš Potočnik s.p., za pohištvo SISTEM 2016, ki poleg vrhunske izdelave vključuje nove tehnološke rešitve. Med najboljših TOP 5 so se uvrstila še druga podjetja: FEIDOM AA d.o.o. za sedežno pohištvo Choice 1; JOB PLUS d.o.o. za počivalnik Sun Lounger; BIAL d.o.o. za modularni sistem kopalniškega radiatorja Smart Spart; in AKLIH DESIGN STUDIO za kreativne izdelke Aklih.

Pravega gradbenega mojstra in ponudnike notranje opreme ter drugih izdelkov za dom in vrt pa hitro najdete tudi v Adutovi bazi POIŠČI PONUDNIKA, saj so zbrani in razporejeni po kategorijah glede na njihovo dejavnost.