.UVINNECO

UVC-UVA STERILIZACIJE VODE NA SANITARNI BATERIJI

UVINNECO je izdelek, ki je sestavljen iz dveh tehnologij za čiščenje vode. Okolju prijazne tehnologije brez kemičnih sredstev in absorbentov.

.
Prvi postopek obdelave je sterilizacija vode z UVC in UVA žarki, ki pripomorejo k dezinfekciji pitne vode. Učinkovitost delovanja proti vsem virusom, bakterijam in praživalim je 99,99 %. Vgrajena je napredna tehnologija z micro generatorjem za proizvodnjo nizko napetostne elektrike, katerega poganja sam tok vode skozi pipo. Naprava je opremljena z kakovostnimi mikročipi za led UVC in UVA diode.
Drugi postopek obdelave vode je na principih fizikalnih sil in osnove hidrodinamike. V napravi je vgrajena Kinetic Reactor tehnologija z vakuumsko komoro, ki pripomore k boljši učinkovitosti dezinfekcije vode, zmanjšanju nalaganja vodnega kamna ter izboljšavi vonja in okusa vode.
.

1. FAZA

VARČEVANJE VODE

Prva stopnja regulacija pretoka vode na stalnih 4 L/min, kar je zelo pomembno za varčevanje z vodo (švicarski patent – regulator pretoka za varčevanje z vodo). Pretok vode s klasičnimi mrežicami se giblje med 8L/min in 15 L/min.

.

.

..

2. FAZA

HIDRODINAMIČNA KAVITACIJA

Homogenizirano stanje vode se preusmeri skozi „venturijeve“ cevi, ki so sestavni del kavitacijske plošče (difuzorja). Kavitacijska plošča ustvarja pojav imenovan hidrodinamična kavitacija. Z močnimi udarnimi silami mikro curkov zmanjšuje število bakterij v vodi brez prisotnosti kemičnih dodatkov.

.

.

3. FAZA

SPREMEMBA AGREGATNEGA STANJA VODE

Voda predhodno obdelana z hidrodinamično kavitacijo vstopi v osrčje kinetičnega reaktorja – kinetične komore, kjer se agregatno stanje vode spremeni iz homogeniziranega v tekoče plinasto stanje z pomočjo tehnologije. To stanje vode je precej bolj dostopno za čiščenje, ker se površina vode poveča in omogočimo čiščenje vode na mikro ravni.

.

.

 

4. FAZA

OKSIDACIJSKI PROCESI

Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni. Voda se razbremeni in rezultati so takoj vidni kot boljši okus, vonj in zmanjšanje motnosti vode.

.

...

5. FAZA

ZMANJŠANO NALAGANJE VODNEGA KAMNA

Kinetično stanje vode v podtlaku olajša izločanje plinov iz vode. V vodi je veliko različnih plinov, ki so lahko škodljivi za naše zdravje. Ekstrakcija halogenskih plinov organskega izvora izboljša vonj vode ter med drugim spremeni strukturo vodnega kamna iz kalcitne v aragonitno obliko, ki je človeku prijaznejša. Vodni kamen v aragonitni obliki se ne lepi na površine, zato ga je veliko lažje odstraniti (čistilnih sredstev ne potrebujemo, obrišemo ga lahko s krpo). Izločanje CO2 zmanjša kislost vode in naredi vodo bolj bazično, kar je za naše telo zelo pomembno.

.

.

ZAKLJUČEK

SPLOŠNO IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI VODE

Obdelava vode v podtlačnem okolju nam omogoča, da dezinfekcijo vode naredimo učinkovitejšo. Mikrocelične stene bakterij oslabijo, kar hidrodinamični kavitaciji, oksidaciji in kloru omogoča lažji doseg v jedro bakterije. Ta postopek poveča učinkovitost klora in posledično zmanjša število bakterij ter zmanjša tudi vsebnost klora v vodi. Oksidacijski procesi organskih in anorganskih snovi v vodi potekajo na mikro ravni in s pomočjo mikro oksidacije zmanjšamo vsebnost težkih topnih kovin  v vodi.

Med temi procesi zmanjšamo moči kohezijskih sil vode in pred struktuiramo vodo na naraven način. Struktura take vode je najbližja naravni pitni vodi, ki je veliko boljša za naše zdravje, saj se lažje veže na naše celice in nas hitreje hidrira.

.

Nakup je možen na portalu

www.adut.si

in spletni trgovini

www.trgovina.adut.si

Ali pokličite

041 673 136.