Včasih smo bili zmotno prepričani, da pametni domovi nujno potrebujejo zapletene rešitve ter ure in ure uvajanja uporabnika v novo tehnologijo. Danes so na voljo rešitve, ki dokazujejo nasprotno.

Pametni domovi so lahko danes opremljeni s preprostimi in učinkovitimi rešitvami ne glede na to, ali gre za upravljanje vtičnic, razsvetljave, ogrevanja, senčenja, alarmnega sistema ali kontrole dostopa. Z revolucionarno, preprosto in dostopno rešitvijo Frogblue lahko funkcije za več udobja, varnosti in ekonomičnosti nadzorujete preko kateregakoli stikala ali pametnega telefona. Kako?

Inteligentne žabe, ki imajo vse podnadzorom Frogblue je decentraliziran sistem, osnovan na individualnih inteligentnih modulih. Žabe (Frogs) so pametni moduli, ki jih namestimo za stikala ali podometna ohišja. Očem so skrite in ne kazijo izgleda prostora, v ozadju pa namesto vas opravljajo vrsto funkcij. Žabe lahko kadar koli dodajate, njihovo število pa je praktično neomejeno.

Kaj vse lahko sistem Frogblue počne? Lahko vklaplja, izklaplja, zatemnjuje, meri temperaturo ali vlago v zraku, odpira vrata, upravlja z ogrevanjem, zračenjem in žaluzi­­jami ter reagira na gumbke in stikala. Sistem poleg raznih senzorjev vsebuje tudi časovne funkcije, ki omogočijo skoraj popolno avtomatizacijo žaluzij, ogrevanja, osvetlitve in drugih električnih naprav. Vse temelji na brezžični tehnologiji, ki izmenjuje ukaze in jih sinhronizira.

Frogblue je varen sistem

Sistem Frogblue je enostaven za montažo, ne potrebuje svoje kontrolne omarice, niti dodatnega prostora v električni omarici ali dodatnih komunikacijskih kablov. Je brez visokih stroškov vzdrževanja in IT instalacij. Prihranite tudi pri stroških konfiguracije in vgradnje ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali vgradnjo v že obstoječe električne napeljave. Na koncu pa ponuja vse, kar lahko nudi pametna hiša ali pametno stanovanje. Velika prednost Frogblue je, da deluje preko Bluetooth LE (low energy) mreže in ne zahteva spletne povezave ali storitev v oblaku, kar pomeni, da je mogoče ustvariti sistem, popolnoma zaprt za zunanji svet. Vse informacije ostanejo doma in se pošiljajo kriptirano. Kljub zaprtemu sistemu lahko na željo do sistema dostopamo oddaljeno preko internetnega / LAN omrežja. Poleg tega imajo Frogblue naprave VDE certifikat – enega najvišjih varnostnih standardov za električno in požarno varnost.

Na voljo imajo tudi baterijski brezžični modul, ki omogoča priklop stikal ali gumbov in ne potrebuje 230V napajanja. Naj vas ne skrbi, da boste morali pogosto menjavati baterije, saj je njihova življenjska doba 10 let ob predvidenih 70 aktivacijah na dan.

 

Vgrajen ima celo API (programski vmesnik) za povezovanje z zunanjimi rešitvami, kot je na primer Googlov glasovni asistent. API je dostopen preko Frog link USB povezovalnika, ki je namenjen za konfiguracijo žabic preko osebnega računalnika ali za dostop do ukazov in API-ja. USB povezovalnik torej lahko deluje na dva načina: prvi je konfiguracija oz. programiranje žabic, drugi pa aktivna priključitev računalnika, kot je na primer Raspberry Pi v sistem (preko API).

 

Modra žaba je tudi zelena

Modra žaba je tudi zelena, saj sistem varčuje z energijo, ki porabi samo 0,2W na žabico in je prijazen do okolja. Manj kablov pomeni manj proizvodnje, manj odpadkov, ki jih je treba reciklirati in navsezadnje nižje stroške namestitve za kupca. Proizvajalec napredne tehnologije je nemško družinsko podjetje, rešitve pa so primerne tako za domove kot za velike komercialne objekte.

Prav tako velja izpostaviti, da je Frogblue rešitev prihodnosti, saj je trenutna zmožnost funkcij posamezne žabice samo začetek. Žabica bo sčasoma programsko zmogla več kot je zmožna zdaj, saj funkcije neprestano nadgrajujejo.  Več o omenjeni rešitvi najdete na www.frogblue.si.

ORG. TEND d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor

+386 2 250 57 50

info@frogblue.si