Poleg zanimivega lesenega pohištva lahko toplino lesa v bivalni prostor vnesemo še na druge kreativne načine. Tudi lesena stopnišča, stropi, stene, talne obloge, kuhinjska posoda, svetila in druga oprema nas na vsakem koraku spominjajo na našo tesno povezanost z naravo.

Naravna lepota lesa je nenadomestljiva, če želimo v domu ustvariti z naravo povezan prostor. Les je že vrsto let eden glavnih materialov tako v gradnji in arhitekturi kot notranjem oblikovanju — ne le zaradi toplega naravnega videza, temveč tudi zaradi zvočne in toplotne izolativnosti. Pohištvo in drugi leseni elementi notranje opreme so tako uporabni kot dekorativni, zdravju prijazni, lahko so povsem unikatni. Izbiramo lahko med številnimi drevesnimi vrstami, ki se uporabljajo za izdelavo lesenih izdelkov za dom; na primer, iglavci, kot so smreka, jelka, macesen, bor; med listavci pa so najpogostejši bukev, javor, hrast, jesen, češnja in oreh.

Stropi, stene, talne obloge …

Z lesom obogatimo prav vsak prostor, zato ne sme manjkati niti na hodniku in stopnišču. Vsekakor je pametna ideja z lesenimi ploščami na določenih mestih obložiti stene ali strop. Strop v dnevni sobi ali spalnici lahko z lesom obložite delno ali v celoti, druga možnost pa je, da pod strop namestite samo lesene tramove, ki v prostoru pričarajo poseben rustikalni pridih. Strop se lahko stilsko ujema s talnimi oblogami ali lesenimi notranjimi vrati v dekorativni izvedbi, saj kombinacija slednjih, kot tudi že samo notranja vrata pomembno prispevajo h končni podobi prostora. Lesene stopnice ali denimo atraktivna stopniščna ograja v svetlem odtenku se prav tako lepo podajo v vsak dom.

Lesena kuhinjska posoda, pulti, svetila …

V kuhinji so še posebej privlačni leseni kuhinjski pulti ali kuhinjski otoki, nad katere lahko razstavite tudi lesen kuhinjski pribor in posodo. Kopalnico pa po drugi strani elegantno popestrijo lesena kopalna kad ali okvirji ogledala. V zadnjem času se vse več oblikovalcev odloča tudi za izdelavo edinstvenih svetil iz lesa, ki opazovalcu kar jemljejo dih, ali pa drugih okrasnih podrobnosti za dom. Češnja na vrhu smetane je okrasje iz suhega cvetja, ki ste ga preprosto položili v sodobno oblikovano leseno vazo.

Ponudniki lesenega pohištva:

MIZARSTVO HROVAT s.p. – izdelava pohištva po meri…www.mizarstvo-hrovat.si
MIZARSTVO BEČAJ s.p. – kuhinje, jedilnice in ostalo pohištvo…www.mizarstvo-becaj.si
MIZARSTVO TEMA d.o.o. – kuhinje in druga notranja oprema…www.tema.si
BELLAMAR d.o.o. – lesene savne po meri, kopalniško pohištvo…www.bellamar.si
BARJAN d.n.o. – stopnice…www.stopnicezavsakdom.si
POMIS s.p. – lesena notranja vrata…www.notranjavrata.si