Odprt ogenj v človeških srcih od vedno zaseda posebno mesto. Ponuja nam tisti nezamenljivi občutek topline, varnosti in življenjske energije. Nekako ni presenetljivo, da je svoje mesto našel tudi na naših dvoriščih in vrtovih. Govorimo seveda o vrtnih kaminih, pečicah in kuriščih, katerih priljubljenost zaradi vsestranske uporabne vrednosti in estetskega izgleda zgolj raste. Glede na to, da je poletje na našem pragu, pa topli večeri kar kličejo po prijetnem druženju okoli ognja s prijatelji in družino.

IZJEMEN ESTETSKI DODATEK IN NEPOGREŠLJIV ELEMENT NA VRTU

Izgled in način izdelave zunanjih kurišč ter kaminov je močno napredoval. Moderna in elegantna souporaba različnih vremensko odpornih materialov nas pripelje do izjemnih kombinacij betona, kamna, jekla in inox kaljenega stekla. Iz navadnega kurišča tako nastane dodatek vrtu, ki lahko vsakemu druženju prinese toplino, hkrati pa ponuja izjemen izgled. Lahko deluje tudi kot samostoječ element ali pa ga kombiniramo npr. s pergolo in vrtnim pohištvom. Posledično lahko dobimo pravo oazo udobja, ki bo s svojim videzom navdušila vsakega.

 

PRIPRAVA HRANE KOT ŠE NIKOLI PREJ

Po vsej verjetnosti se vsi zavedamo, da je hrana pripravljena na odprtem ognju ali žerjavici neprimerno boljšega okusa. Tako so jo pripravljali že naši predniki daleč nazaj v času, kar se nam je po vsej verjetnosti zapisalo v instinkte. Prav zato so vrtni kamini odlična rešitev, saj so izjemno versatilni v svoji uporabnosti. V njih lahko pripravljamo pizze, na rešetki pečemo meso in zelenjavo, uporabljamo raženj ali pa pripravimo katerokoli drugo dobroto, ki nam paše. Odločimo se lahko tudi za kombinacijo plinskega in klasičnega kamina, ki kuhanje na vrtu zlahka popelje na novo stopnjo. Lahko bi rekli, da je za vse ljubitelje priprave hrane vrtni kamin nepogrešljiv dodatek na vrtu.

NAKUP NAJ BO PREMIŠLJEN

Ob nakupu dotičnega elementa moramo dobro razmisliti o svojih potrebah. Tu gre predvsem za način uporabe. Če boste pripravljali hrano za več ljudi, je smiselno kupiti kamin večjih dimenzij s kuhalnimi dodatki. V primeru, da bo kurjenje ognja služilo predvsem estetskemu namenu ob preživljanju prostega časa, se raje odločimo za samostoječe okroglo kurišče, ki je zaradi svoje oblike temu bolj primerno. Upoštevajte še število ljudi, ki bo to uporabljalo, v primeru, da niste prepričani, kaj bi bilo za vaše potrebe primerno, pa se lahko pred nakupom posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem pomagali na poti do tega popolnega dodatka za vaš vrt.

Ponudniki LETNIH KUHINJ, VRTNIH KAMINOV…

ALU PP d.o.o. – nove dimenzije kuhanja, sestavi vrtnih letnih kuhinj po vaši meri… www.alupetric.si
FIGURA d.o.o.
– letne kuhinje in vodnjaki… www.vodnjaki.com
PEČARSTVO HROVAT
– letne kuhinje in vrtni kamini… www.pecarstvo-hrovat.si
KAMINI KOČEVAR
– vrtni kamini… www.kamini.si
CEGRAM d.o.o.
– vrtni umivalniki… www.cegram.si
MARKO POPIT s.p
. – vrtna kurišča z nastavki za pečenje… www.popit.si
TREND KAMINI Goran Bjelan s.p. –
 toplozračni kamini… www.trend-kamini.si
INGLES d.o.o. – Weber  žar… – www.drva.info