Ogrevanje z infrardečimi (IR) paneli, ki delujejo na električno energijo, je odličen (dodaten) vir ogrevanja katerega koli bivalnega prostora — ne le zaradi hitre in povsem enostavne vgradnje, temveč tudi zaradi ugodne cene.

Tovrsten način ogrevanja deluje po principu sončnih žarkov, saj infrardeči žarki namesto ogrevanja celega ozračja v sobi, kot je to značilno za klasične načine ogrevanja s kurilnim oljem ali lesom, toploto usmerijo na ljudi in predmete neposredno. S paneli tako lahko ogrevate le del prostora, kar je izredno priročno in energijsko učinkovito. Obenem pa infrardeči žarki izsušijo vlago na stenah, pohištvu in ob oknih, s čimer tudi posledično preprečujejo nastanek zdravju nevarne plesni, ki se pozimi še posebej rada razvije na vlažnih stenah.

Paneli so običajno lahki in različno oblikovani. Odločite se lahko za poljubne barve, ali izberete takšne z digitalno poslikavo, tako da so videti kot privlačen okrasni element; po zagotovilih proizvajalcev pa imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Za vgradnjo panelov ne potrebujete posebnih instalacij. Temperaturo v prostoru lahko preprosto uravnavate s pomočjo sobnega termostata, s katerim je IR panel povezan. Termostat pa je možno upravljati tudi preko pametnega telefona ali tablice.

Pred nakupom infrardečih panelov najprej določite, kam jih boste umestili, pri čemer upoštevajte, da morajo biti od pohištva in ostalih stvari oddaljeni najmanj meter in pol. Lahko jih montirate na pravo višino stene ali denimo strop. Da bi se paneli kar najlepše zlili z notranjo opremo določenega prostora, izberite takšen model, ki se vizualno lepo sklada s stilom sobe.

Med ponudbo vas čakajo atraktivne možnosti, kot so dekorativne izvedbe; še posebej so na primer zanimivi okrasni paneli z motivom umetniške slike ali stekleni paneli v obliki ogledala.

Ponudniki IR panelov:

INPRO d.o.o. – IR PANELI učinkovito in čisto ogrevanje vašega doma…www.inpro.pro
EUROSTIL ANDREJ REMIH s.p. – IR OGREVANJE Z PANELI najbolj varčno in čisto ogrevanje…www.eurostil.si