Zbiranje deževnice ima številne prednosti, med katerimi pa je glavna ta, da gre za trajnostni pristop pri preskrbi z vodo, ki ga lahko izvaja prav vsak, lahko s pomočjo soda ali celovitega sistema za zbiranje deževnice, ki se poveže z morebitnim namakalnim sistemom ali gospodinjsko vodovodno napeljavo.

Če dobro premislite, ali za škropljenje trave na vrtu resnično potrebujete neoporečno pitno vodo? Pa za pranje avtomobila? Zagotovo ne. Deževnica je idealna rešitev za naštete in tudi druge primere, ko potrebujete vodo, ni pa nujno, da je ta pitna. Tako lahko zmanjšate lastno potrebo po neoporečni vodi iz pipe, s tem pa tudi nekaj prihranite. Gre za samooskrbno in do okolja prijazno prakso, ki je vse bolj ne le v modi, pač pa postaja tudi standard pri novogradnjah in večjih sanacijah objektov.

Ko perilo perete skoraj zastonj

Za mnogo ugodnih stvari se uporablja dikcija, da so praktično zastonj, a voda, ki pade na vašo streho, je resnično zastonj, le zbrati jo morate v zbiralnik za kasnejšo uporabo. Že samo uporaba deževnice za pranje perila, splakovanje stranišča in urejanje vrta lahko domačo porabo vode zmanjša za kar 50 odstotkov, s čimer boste privarčevali tudi pri računu za vodo.

Kako izbrati ustrezen rezervoar za deževnico?

Razmislite, za kaj vse boste uporabljali deževnico in koliko je boste torej potrebovali. Temu namreč sledite pri izbiri za vas ustrezno velikega zalogovnika za deževnico. Voda v zbiralniku se mora namreč redno menjati, sicer se postara. Zato rezervoar vsekakor ne sme biti prevelik.

Do 30 odstotkov popusta pri nakupu sistema za zbiranje in uporabo deževnice

Podjetje s 30-letno tradicija Armex ob svojem jubileju kupcem ponuja kar 30-odstotni popust ob nakupu kompletnega sistema za zbiranje in uporabo deževnice. Kdo pravi, da je sistem za zbiranje deževnice drag? Celoten sistem z rezervoarjem Graf Carat 4800 L, teleskopski pokrov, filter, črpalko in dostavo vam v podjetju Armex ponujajo po res ugodni ceni.

Če razmišljate tudi o čistilni napravi …

Podjetje Armex iz Ivančne Gorice ima v svojem prodajnem programu tudi nemške čistilne naprave Graf one2clean. Zaradi svoje inovativne zasnove so izredno učinkovite pri čiščenju in zelo zanesljive zaradi odsotnosti gibljivih in električnih delov v rezervoarju. Opremljene pa so z napredno krmilno tehniko, ki je že pripravljena na zahtevnejše programe obdelave odpadne vode (denitrifikacija ….), ki jih lahko skoraj zagotovo pričakujemo v prihodnosti kot obvezno faze obdelave s strani EU in naše države. Garancija na rezervoarje je 25 let, na električne komponente 3 leta, pričakovana življenjska doba pa je več kot 50 let. Trenutno se jih dobi v akciji Armex z vsaj 1000 EUR prihranka.

Obiščite ponudnika ARMEX d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.

Ali ga za dodatne informacije kontaktirajte na info@armex-armature.si ali pokličete njihove strokovnjake na 01/78 69 270.

Več pa si lahko ogledate tudi na www.cistilnenaprave-dezevnica.si.