Na trgu je veliko različnih proizvajalcev vhodnih vrat, ter materialov in vrst, med katerimi lahko izbirate. Slovensko družinsko podjetje Pirnar je v svetu sinonim za visokokakovostna, prestižna vhodna vrata. Slovi po edinstvenem dizajnu, vrhunski ročni izdelavi in predvsem neprekosljivi inovativnosti pri zasnovi in izdelavi vhodnih vrat. Od leta 2015 so vsakoletni prejemniki številnih prestižnih, svetovno priznanih nagrad na področju inovacij in dizajna. Izberete zelo enostavna, klasična, moderna, ekstravagantna ali tehnološko dovršena alu zunanja vrata, ob katerih bo vam in vašim obiskovalcem zastal dih, vsakič znova, ko jih boste zagledali. V prodajnem programu uporabljajo poleg aluminija tudi les, steklo in druge materiale. Nadalje vam predstavljamo nekaj pomembnih značilnosti in prednosti aluminijastih vhodnih vrat.

Značilnosti aluminija

Aluminij je lahka in žilava kovina, ki je v naravi zelo razširjena, njena naravna nahajališča so v Avstraliji, Severni Ameriki, Indiji, Afriki, Indoneziji, Rusiji, na Kitajskem, in še drugje po svetu. Da bi razumeli prednosti aluminijastih zunanjih vrat, si poglejmo najprej značilnosti samega aluminija.

Glavne značilnosti aluminija:

 • je najbolj razširjena barvna kovina na svetu
 • je lahka kovina, ki omogoča enostavno in hitro strojno oblikovanje, kovanje in ulivanje
 • je izredno trdna kovina
 • je srebrno-sivega sijaja
 • je nemagnetna in težko vnetljiva kovina
 • je značilen toplotni prevodnik
 • zaradi površinskega sloja aluminijevega oksida je aluminij zelo korozijsko obstojen

Aluminij ima še mnogo drugih prednosti. Zaradi vseh njegovih značilnosti ni presenetljivo, da so porabniki te dragocene kovine najrazličnejše gospodarske panoge: vsa industrija vozil, embalaža, gradbeništvo, gospodinjski pripomočki, drogovi ulične razsvetljave, električni vodniki, celo v denarju in glasbilih lahko najdete aluminij.

Prednosti aluminijastih zunanjih vrat

Ker ima aluminij toliko kakovostnih značilnosti, so vhodna vrata iz aluminija najboljša izbira za vse, ki prenavljate ali gradite svojo hišo, ali pa bi zgolj želeli zamenjati stara in dotrajana zunanja vrata. V nadaljevanju si lahko preberete o glavnih prednostih, ki jih ima ta kovina v primerjavi z drugimi tradicionalnimi materiali.

Glavne prednosti aluminijastih vhodnih vrat:

 • izredno odporna so na vremenske vplive in ekstremnejša toplotna nihanja
 • dobro prenaša UV žarke
 • visoka toplotna in zvočna izolativnost
 • obdelovanje materiala je enostavno in omogoča uresničitev oblikovalskih želja
 • lahka in stabilna konstrukcija brez zvijanja
 • odporen material in skoraj neobčutljiv na poškodbe
 • protivlomna zaščita
 • hitro in preprosto vzdrževanje
 • moderen videz
 • dolga življenjska doba

Vhodna vrata so pomemben element vašega doma. Pred nakupom se zato dobro pozanimajte o vseh materialih in vrstah vrat. Svetujemo vam, da se glede izbire posvetujete z izkušenimi strokovnjaki.

Vhodna vrata PIRNAR, dom v Los Angelesu, Združene države Amerike

Vhodna vrata PIRNAR, dom v Los Angelesu, Združene države Amerike

 

Aluminijasta vhodna vrata, ki krasijo najlepše domove po svetu

Slovensko družinsko podjetje Pirnar je v svetu sinonim za visokokakovostna in prestižna zunanja vrata. Znana so zaradi svoje vrhunske ročne izdelave in svojevrstnega dizajna ter neprekosljive inovativnosti pri zasnovi in izdelavi. Že vrsto let so prejemniki številnih prestižnih, svetovno priznanih nagrad na področju dizajna in inovacij.

Podjetje Pirnar s svojo poznano inovativnostjo in dizajnom osvaja domači in svetovni trg. Iz majhne družinske delavnice se je namreč razvilo v enega izmed svetovnih velikanov.

Vhodna vrata PIRNAR, dom v London, Velika Britanija

Vhodna vrata PIRNAR, dom v London, Velika Britanija

Pri Pirnarju uberejo vedno težjo pot, in sicer zato, da ustvarijo vrhunski izdelek. Njihov cilj je vedno enak. Navdušiti z vsem, kar počnejo.

Obiščite njihov salon vhodnih vrat v Ljubljani ali Mariboru in dovolite, da navdušijo tudi vas.

Vabimo vas, da si prenesete Pirnarjeve kataloge najnovejših in najbolj inovativnih vhodnih vrat:

 


PIRNAR d.o.o.
Bravničarjeva ulica 20
SI-1000 Ljubljana

E: info@pirnar.si
T: 080 74 47

www.pirnar.si

Delovni čas
ponedeljek, torek: 8.00 – 15.30
sreda, četrtek: 8.00 – 18.00
petek: 8.00 – 14.30