Ko se odločamo o nakupu toplotne črpalke ali sončne elektrarne, veliko pozornosti namenimo lastnostim in specifikam same naprave, njeni ceni in uporabnosti,… Kaj pa dober izvajalec?

Prav od njega je namreč v celoti odvisna namestitev naprave, ki mora biti za optimalno delovanje prilagojena specifičnim zahtevam vsake posamezna zgradbe, s čimer zmanjšamo nepotrebne izgube učinkovitosti. Ali je dandanes res nemogoče najti dobrega mojstra? Da je strokoven,  hkrati pa deluje v skladu z dobro poslovno prakso – se drži rokov, je pošten in strikten ter zna svetovati? Na splošno morda res. Da pa se najdejo tudi svetle izjeme, potrjujejo izjemno zadovoljne stranke podjetja E-GLOBE iz Kamnika, ki je poleg namestitve ostalih strojnih inštalacij posebej specializirano tudi za vgradnje toplotnih črpalk in sončnih elektrarn.

Zagotovilo zanesljivosti in strokovnosti je podatek, da so v podjetju E-GLOBE v lanskem letu namestili več kot 400 ogrevalnih toplotnih črpalk (zrak – voda, voda – voda in geotermalne toplotne črpalke), kjer sodelujejo s priznanimi podjetji, kot so Thermia, Kronoterm, Viessmann toplotne črpalke, Nibe, Vaillant, Mitsubishi, Daikin in Atlas. Sisteme nadgradijo tudi z vgradnjo sončne elektrarne. Vgrajujejo sončne elektrarne podjetja Viessmann. Ker je montaža podjetja E-GLOBE vedno kakovostna, njihove ekipe pa so usposobljene tudi za najbolj zahtevne vgradnje, jih proizvajalci toplotnih črpalk vsakič znova najemajo kot svoje izbrane monterje oz. jih priporočajo svojim strankam. Za najboljšo učinkovitost naprav seveda poskrbijo proizvajalci, vendar so za uspešno delovanje najboljša garancija dobri in strokovni monterji, ki celovito razumejo proces inštalacij.

Vsak objekt ima svoje značilnosti

Na izbiro toplotne črpalke za posamezen objekt bistveno vplivajo njegove značilnosti in prav zaradi tega je pomembna izbira pravega mojstra, ki bo znal svetovati optimalno napravo in jo potem tudi temu primerno montirati. V podjetju E-GLOBE še pred začetkom del opravijo ogled, predlagajo optimalne rešitve in montažo ogrevanja načrtujejo ter prilagodijo glede na značilnosti objekta (novogradnja, starejši objekt).

Vgradnja toplotne črpalke je vedno pametna izbira!

Nekateri menijo, da v stare stavbe, ki niso tako energetsko učinkovite, namestitev toplotne črpalke ni smiselna. Napačno! Toplotne črpalke lahko ekološko in ekonomsko ugodno delujejo tudi v starih stavbah oziroma neobnovljenih objektih. Seveda je smiselna tudi energetska obnova stavbe, saj vam bo ta dolgoročno prinesla največje koristi in ugodnosti, a realno se pogosto dogaja, da ljudje nimamo naenkrat na voljo toliko finančnih sredstev. Ravno zaradi tega je dejstvo, da je toplotna črpalka učinkovita izbira tudi v stavbah, ki še niso popolnoma energetsko obnovljene, toliko bolj razveseljivo. Analize so namreč pokazale, da za učinkovitost toplotnih črpalk ni bistvena maksimalna, temveč povprečna temperatura ogrevalnega kroga, kar pomeni, da lahko zagotavljajo potrebno toploto z zadovoljivim izkoristkom tudi v obstoječih objektih. Učinkovitost lahko izboljšamo tudi z zamenjavo radiatorjev.

Če povzamejo, vgradnja toplotne črpalke je vedno pametna izbira, seveda pa je pravo potrebno izbrati glede na starost, velikost in energetsko stanje objekta ter s tem vrsto ogrevalnega sistema. Pomembno je vedeti, da pri slednjem ni nujna izbira talnega gretja (ali stropnega oz. stenskega gretja), saj tudi gretje z radiatorji dobro deluje ob nizkih zunanjih temperaturah. Kot pa poudarjajo v podjetju E-GLOBE, so sistemi toplotnih črpalk z ekonomskega vidika še privlačnejši, če jih nadgradimo s sistemom napajanja iz lastne sončne elektrarne.

E-GLOBE: kakovost, odzivnost, strokovnost in točnost

Kakovost, odzivnost, strokovnost in točnost so tiste odlike, ki jih naštevajo stranke podjetja E-GLOBE. “Če potrebujete resno podjetje, pokličite E-GLOBE in gospoda Sandija, ki bo s kolegi zagotovo našel ustrezno rešitev za vaš problem oz. situacijo,” je zapisal Rudolf, ki je bil izredno zadovoljen z delom E-GLOBE ekipe.

Zatorej – če želite vrhunsko ekipo, ki obvlada strojne inštalacije (ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, rekuperacije, vodovod, kanalizacija, plinski sistemi) – potem ne odlašajte, ampak jih o svojih željah (ali pa težavah) pišite že danes: info@eglobe.si bo pravi naslov, lahko pa jih tudi pokličete na 051 650 296. Zakaj bi čakali na jutri, če se vam že danes lahko odvali kamen od srca? V podjetju E-GLOBE poskrbijo za celovito rešitev in glede na zahteve vašega objekta ter vaš načrt energetske obnove priporočajo ustrezen izbor toplotne črpalke in sistema ogrevanja, ki ga tudi strokovno vgradijo in namestijo. Toplotno črpalko vgradijo v obstoječ sistem ogrevanja (tudi radiatorskega) ali pa vam izvedejo celovito prenovo z vgradnjo talnega ali stenskega ogrevanja in toplotne črpalke.

“Vsako montažo opravimo brezhibno s pohvalo in izrednim zadovoljstvom strank,” pravi ekipa E-GLOBE, ki si je z željo po ohranitvi našega okolja in planeta zadala plemeniti cilj, “izkoreniniti stare načine ogrevanja v vsakdanjem življenju je naše poslanstvo. Fosilna goriva naj postanejo preteklost! Naj stare načine ogrevanja nadomestijo toplotne črpalke, solarne elektrarne, vetrna energija, voda ali geotermalna energija. Vsem naštetim načinom ogrevanja smo predani s srcem in razumom, saj nam je ohranitev našega lepega planeta temeljno poslanstvo.”

 

NOVO

⇒Zeleni nakup na obroke⇐

Leanpay vam pomaga uresničiti trajnostne projekte

Ugodna fiksna obrestna mera.

Obiščite ponudnika E Globe d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.


E GLOBE d.o.o.
Perovo 7, 1241 Kamnik
051 650 296
info@eglobe.si
www.eglobe.si