Najpomembnejša spomladanska opravila na vrtu

Sadna drevesa cvetijo, na vrtu začnejo rasti naši posevki in sadike, ki smo jih začeli pripravljati februarja in so že tako čvrste, da jih bomo lahko posadili v rastlinjake, kasneje pa v vrtove. Ključni korak pri načrtovanju zelenjavnih vrtov, njiv in gredic je ustrezna priprava tal. Svetujemo vam, da uporabljate kakovosten prekopalnik. V kolikor imate večji vrt, vam priporočamo uporabo motornega prekopalnika Ramda, za manjše gredice pa se lahko poslužujete enostavnejših električnih oziroma baterijskih prekopalnikov.

 

 

Preverite kakovost tal v vašem vrtu

Poleg tega vam priporočamo, da preverite pH vrednost tal. Pri delu na vrtu vselej uporabljajte zaščitne rokavice in kakovostne vrtne pripomočke Ramda, strokovni pregled zemlje z vašega vrta pa lahko kadarkoli opravijo izkušeni strokovnjaki v vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani in v Krškem na oddelku Apoteka.
V kolikor sadik zelenjave ne boste sadili na njivi, vam priporočamo, da jih posadite v visoke grede, za zasaditev okrasnih rastlin pa vam priporočamo, da izberete XXL okrasne lonce, ki jih imajo na zalogi v vrtnih centrih Eurogarden in na Eurogarden.eu.

 

 

Okrasni vrt je raj za oči

Pomemben del okolice vsake hiše je tudi okrasni vrt. Prva in najpomembnejša odločitev je izbira prave lokacije. Poskrbite, da bo okrasni vrt vsaj del dneva izpostavljen soncu, saj večina barvitih rastlin potrebuje dobro osvetlitev za uspešno rast in cvetenje.
Priporočamo vam tudi, da dobro razmislite o kombinaciji enoletnic, trajnic, grmovnic in dreves, da boste dosegli raznolikost in kontinuirano cvetenje skozi sezono. Bogato ponudbo rastlin imate skozi vse leto na zalogi na oddelku Drevesnica v vrtnem centru Eurogarden Dobrova pri Ljubljani in v Krškem.
Da bi si olajšali delo in omejili rast plevela, obenem pa poskrbeli za estetsko dovršenost vašega vrta, vam svetujemo, da okoli dreves in drugih rastlin posujete lubje ali sekance. Na ta način boste privarčevali ogromno časa, obenem pa boste poskrbeli, da bo v vročih poletnih dneh vlaga več časa ostajala v tleh.

 

Negovana zelenica

Zdaj se gotovo opravili tudi prvo košnjo trave. To opravilo boste morali ponavljati vse do konca poletja. Da bi si to nalogo poenostavili, vam priporočamo, da si omislite zmogljivo robotsko kosilnico Ramda. V kolikor pa imate večji vrt, vam priporočamo, da izberete katerega od modelov zmogljivejših bencinskih kosilnic Ramda, ki jih poganjajo Briggs & Stratton motorji. Če pa imate resnično velik vrt, si raje omislite vrtni traktor Ramda, ki vam bo brez dvoma v pomoč pri košnji vašega vrta.

V Vrtnem centru Eurogarden se zavedamo pomena lepo urejenega vrta in doma, zato Vam z veseljem pomagamo s koristnimi nasveti!

Več nasvetov in informacij na www.eurogarden.si

Obiščite ponudnika EUROGARDEN d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.