Bi bila za vaš vrt bolj primerna samohodna vrtna kosilnica, baterijska kosilnica, vrtni traktor, robotska kosilnica ali motorna kosa? Velika dilema, a enostavna rešitev se ponuja v tokratnih vrtnarskih nasvetih.

Preden se dokončno odločite, s čim boste kosili zelenico na vašem vrtu ali v okolici poslovnih prostorov, imejte v mislih, da kupite vrtni stroj, ki ga boste lahko uporabljali dolga leta. Uradni statistični podatki pravijo, da smo v minulem letu v Slovenijo uvozili skoraj 50.000 kosilnic, povprečna cena je znašala manj kot 500 evrov. A svetujemo vam, da ne varčujete niti pri ceni, še manj pa pri vzdrževanju vaše vrtne kosilnice. Le tako boste imeli zanesljivo kosilnico, ki jo boste lahko z zadovoljstvom uporabljali.

Katere vrtne kosilnice, vrtne traktorje ali motorne kose izbrati?

Ramda vrtne kosilnice in vrtni traktorji Ramda slovijo kot zelo zanesljivi vrtni stroji, s katerimi bo vaša zelenica vedno urejena. Ramda je namreč blagovna znamka vrtnih strojev, orodja, zaščitne opreme in dodatkov za vrt, dom in urejanje okolice z več kot 30-letno tradicijo. Poleg tega nudijo tudi dobro in zanesljivo poprodajno mrežo z rezervnimi deli in pooblaščenimi servisi po vsej Sloveniji, kar ni zanemarljiva informacija, saj je vrtne stroje potrebno redno vzdrževati. Vrtni stroje in pripomočke za delo na vrtu Ramda lahko tako kupite v vseh bolje založenih tehničnih trgovinah po Sloveniji.

Med zelo zanesljive vrtne stroje spadajo tudi vrtne kosilnice in vrtni traktorji Castelgarden, ki so odlična izbira za urejeno in zdravo trato. Castelgarden izdelki izpolnjujejo potrebe vseh tistih, ki z veseljem skrbijo za svoj vrt. Ne glede na to, ali potrebujete izdelek za domačo ali profesionalno uporabo, je Castelgarden idealen partner, ki bo v vseh letnih časih ohranjal vašo strast do narave.

Prepričajte se o odlični ponudbi in super izbiri vrtnih strojev Ramda in Castelgarden v vrtnih centrih Eurogarden Dobrova pri Ljubljani in Krško. Poleg tega pa lahko s kartico zaupanja Eurogarden, ki prinaša številne ugodnosti, kupujete tudi na obroke, v kolikor kreditna kartica kupca to omogoča. Dodatna prednost je tudi možnost nakupa s pomočjo hitrega kredita. Če bi radi privarčevali pri nakupu vrtnih strojev, so prav vsak mesec v vrtnih centrih Eurogarden v akciji tudi izbrani RAMDA izdelki. Celotna ponudba Ramda in Castelgarden vrtnih strojev je na zalogi tudi v spletni trgovini Eurogarden.eu.

Razvoj novih Ramda vrtnih strojev

Blagovna znamka Ramda že dolga leta sledi tudi razvoju zelenih tehnologij in zmogljivih vrtnih strojev, k čemur pripomore vrhunsko slovensko znanje. Ramda tako sicer že danes ponuja številne novosti in izboljšave, med drugim je to program zmogljivejših baterijskih vrtnih strojev, prav tako je bilo že lansiranih nekaj novih artiklov baterijskega programa 20V z enotno baterijo za vse izdelke. V tem segmentu artiklov so baterijske škarjebaterijska mini žagabaterijska žagabaterijski pihalec in sesalecbaterijske škarje žive mejebaterijska kosabaterijska kosilnicabaterijski multisistem 4 v 1. Tudi za leti 2025 in 2026 so pripravljene številni novi baterijski in akumulatorski vrtni pripomočki, ki bodo zagotovo zanimivi za slovenskega kupca.

 

ZMOGLJIVI VRTNI TRAKTORJI ZA VEČJE VRTOVE

Ti vrtni stroji združujejo moč, vzdržljivost in natančnost. Ne glede na to, ali gre za košnjo trave, ali prevažanje materialov, so ti vrtni traktorji nepogrešljivi pomočniki za vsakega ljubitelja vrtnarjenja. Spodaj predstavljeni izbrani vrtni traktorji se ponašajo z zmogljivimi motorji, robustna konstrukcija pa omogoča dolgo življenjsko dobo in zanesljivo delovanje v najzahtevnejših pogojih.

 

ZANESLJIVE VRTNE KOSILNICE

Premišljeno se odločite, kakšne so vaše potrebe in kakšna je površina ter naklon vrta, ki ga kosite. Ne glede na to, ali gre za majhen urbani vrt ali obsežno podeželsko posestvo, boste v vrtnih centrih Eurogarden našli kosilnico, ki bo ustrezala vašim zahtevam. Z naprednimi motorji in visokokakovostnimi noži bodo kosilnice zagotovile hitro in natančno košnjo, brez težav pri delovanju. Poleg tega so ergonomske zasnove in enostavni upravljalni sistemi, ki omogočajo udobno uporabo in natančen nadzor.

ROBOTSKE KOSILNICE OMOGOČAJO BREZSKRBNOST

Robotske kosilnice omogočajo popolno brezskrbnost pri košnji trave, saj prevzamejo delo namesto vas. S svojimi naprednimi senzorji in pametnimi algoritmi se robotske kosilnice samodejno prilagajajo terenu in opravijo delo brez vašega nadzora, kar vam omogoča, da se vi osredotočite na druga vrtna opravila.

MOTORNE KOSE ZA KOŠENJE BREŽIN IN MANJŠIH POVRŠIN

Zahvaljujoč svoji prenosljivosti in enostavni uporabi so motorne kose idealne za lastnike manjših vrtov, sadovnjakov ali območij, kjer je dostop z večjimi kosilnicami otežen. Njihova okretnost in enostavno manevriranje omogočata natančno košnjo okoli ovir, kot so drevesa, grmovje in vrtno pohištvo, kar vam omogoča, da ohranite urejen videz vašega vrta.

Pri izbiri pravega vrtnega orodja je ključnega pomena, da se osredotočite na svoje potrebe in zahteve vašega vrta. Ne glede na to, ali se odločite za vrtno kosilnico, vrtni traktor, robotsko kosilnico ali motorno koso, je pomembno, da natančno razmislite o velikosti vašega travnika in o terenu vašega vrta. Razmislite tudi o pogostosti uporabe ter o vaših osebnih preferencah.

S pravim orodjem boste lahko uživali v urejenem in negovanem vrtu brez nepotrebnega napora in stresa. Zato si vzemite čas za premišljeno odločitev in izberite orodje, ki bo ustrezalo vašim potrebam ter vam omogočilo učinkovito in prijetno urejanje vašega zunanjega prostora.

Vselej pa so vam ob dilemi, katero kosilnico izbrati, na voljo tudi izkušeni Eurogarden strokovnjaki v vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani in v Krškem, kamor ste prijazno vabljeni.

Video robotske kosilnice: https://www.youtube.com/watch?v=eeIdl4I3YZM&t=1s

V Vrtnem centru Eurogarden se zavedamo pomena lepo urejenega vrta in doma, zato Vam z veseljem pomagamo s koristnimi nasveti!

Več nasvetov in informacij na www.eurogarden.si

Obiščite ponudnika EUROGARDEN d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.