Se odločate za prenovo dnevne sobe? Pripravili smo vam nekaj kreativnih idej, kako že z manjšimi posegi in hitrimi rešitvami vidno in z malo stroškov spremenite podobo prostora.

Lahko se odločite za kompletno prenovo dnevne sobe, po drugi strani pa opazne spremembe dosežete že s hitrimi in dokaj enostavnimi rešitvami, kot so menjava dekorativnih tkanin, zamenjava (postavitve) pohištva ali talnih oblog.

Zamenjajte postavitev pohištva

Najenostavnejša rešitev je sprememba postavitve pohištva — sedežno garnituro lahko denimo postavite ob drugo steno, del prostora pa spremenite v bralni kotiček, tako da v kot blizu okna postavite manjšo mizico in stol.

Z menjavo sedežnega pohištva ustvarite povsem novo zasnovo; videz dnevnega prostora pa hitro osvežite tudi z menjavo klubske mizice, zato na tla postavite sodobno oblikovano mizico, izdelano iz stekla ali kovine. Odločite se lahko tudi za menjavo starih talnih oblog, saj nov vzorec oz. material talnih oblog predstavlja odlično izhodišče za posodobljen stil celega prostora.

Zamenjajte dekorativne tkanine

Če je pohištvo nevtralne zemeljske barve, barvne poudarke najlepše vnesete s tkaninami. Sedežno garnituro dopolnite z vzorčastimi okrasnimi blazinami, ki naj se barvno ujemajo z zavesami, preprogo ali drugimi dekorativnimi tkaninami v prostoru. Stene lepo popestrijo umetniške slike, razstava spominkov ali kreativno uokvirjena ogledala. Prostor na koncu osvetlite še s sodobno talno svetilko, ki je hkrati poseben okrasni dodatek prostoru.

Več idej za kompletno ali delno prenovo kopalnice pa si preberite tukaj.

Oglejte si ponudnike:

BORIS ŠLAVS s.p. – splošno mizarstvo, pohištvo po meri…www.mizarstvo-slavs.si
ROBI HROVAT s.p. – mizarstvo po meri…www.mizarstvohrovat.si
GREGOR HODOBIVNIK s.p. – parket, leseni podi in druge talne obloge…031 653 361
LAN d.o.o. – zavese in dekorativne tkanine…www.lan-doo.si