Preden se dokončno odločite, kateri tip oziroma model kamina bi vam najbolj ustrezal, premišljeno določite lokacijo, kamor ga boste postavili. Obstaja kar nekaj možnosti – v nadaljevanju najdete navdih za funkcionalno in vizualno skladno umestitev kamina v dom.

Kamin oz. kaminsko peč je možno v bivalni prostor umestiti na vse mogoče načine, celo na sredino sobe, če izberete prostostoječi ali viseči kamin. Zato postavitev kamina skrbno načrtujte, pri umeščanju pa imejte v mislih tako velikost in obliko prostora kot razporeditev notranje opreme.

Domiselna umestitev kamina

Sodobni viseči kamin na sredini prostora pusti poseben pečat, če okoli namestite okroglo sedežno garnituro, saj tako vsekakor ustvarite edinstven dizajn doma.

Kamin lahko služi tudi kot funkcionalen pregradni element, če imate denimo odprt načrt bivalnih prostorov in želite jedilnico ali kuhinjo delno ločiti od dnevne sobe. Takšna postavitev je najbolj praktična, saj boste v pogledu na ogenj uživali z vseh strani oz. obeh delov odprtega prostora.

Poudarite območje okoli kamina

Odločite se lahko tudi za kaminski vložek, ki ga vgradite v zid ali stičišče dveh sten. Območje okoli kamina okrasite s kombiniranjem različnih materialov, na primer, steno obložite z zanimivimi ploščicami, mozaikom ali kamnitimi ploščami. Če imate kamin na drva, lahko v steno vgradite poseben prostor, kamor boste lepo organizirano zložili polena, da so videti kot del dekoracije prostora.

Več informacij in koristnih nasvetov o različnih vrstah kaminov najdete tukaj.

Ponudniki kaminov in kaminskih peči:

PEČI KERAMIKA d.o.o. – kamini, peči…www.peci-keramika.si
FELIKSBAU d.o.o. – kaminske peči…www.tulikivi.si
ZVONKO LUZAR s.p. – vse vrste kaminov…www.kamini-luzar.si
PEČARSTVO HROVAT JURIJ s.p. – sistemski kamini…www.pecarstvo-hrovat.si
SEL SISTEMI d.o.o. – peči na pelete in drva…www.sel-sistemi.si
KARODI d.o.o. – montaža in prodaja kaminskih peči…www.karodi.si