Kuhinja je prostor, ki igra v našem vsakdanjem življenju precej pomembno vlogo. Priprava hrane, druženje z družino in prijatelji ali pa zgolj preživljanje prostega časa ob klepetu, kuhinja je nedvomno pomembna. Redna uporaba pa s seboj pripelje določene težave… da ne bo pomote, govorimo o dejstvu, da so, kot za vse stvari, sčasoma potrebne menjave. Tu pa se za vsakega potrošnika pojavi dilema, kakšno kuhinjo izbrati, saj je izbira skoraj neomejena.

KUHINJE PO MERI ALI SERIJSKE?

Vprašanje je dokaj preprosto. Po meri izdelano pohištvo vedno ponuja izjemno izboljšano funkcionalnost, boljši izkoristek prostora in navsezadnje izdelavo, kjer so vaše želje upoštevane do najmanjše podrobnosti. Količina, velikost in vrsta predalov, pult, ročaji, izvlečne police in še mnogo ostalih dodatkov samo čaka, da jih vključite v vašo bodočo kuhinjo. Seveda vso to prilagajanje terja svojo ceno, kjer so po meri narejene kuhinje občutno dražje od serijskih, vendar v primeru, ko kupujemo kuhinjo po meri, kupujemo izdelek, ki bo v uporabi mnoga leta… torej je smiselno, da nam je popolnoma prilagojen.

Seveda bi serijske kuhinje težko označili za nekvalitetne, saj razpon njihovih cen zajema precej široko področje, od najcenejših pa do premium izdelkov. Kljub temu je pametno, da pred nakupom razmislimo o po meri narejeni kuhinji, saj se prav te zgoraj omenjene podrobnosti čez čas izkažejo kot najpomembnejše.

MODERNA BELA TEHNIKA

Za kuhinje je sedaj na voljo že malo morje vseh možnih izjemno uporabnih dodatkov. Seveda so razne napredne pečice, ki omogočajo pečenje na izjemno visokih temperaturah ali pa napredne kuhalne plošče z nastavljivo površino že skoraj sestavni del modernih kuhinj, a so kljub temu vredne omembe. Posebno pozornost lahko namenimo napam, ki se ob rednem kuhanju vedno izkažejo kot dobra naložba, saj poskrbijo, da naše bivališče ni polno vonja po hrani še nekaj ur po obroku. Ker pa napa zahteva zračenje, torej fizično povezavo z zunanjostjo, se zadnje čase v ospredje prebijajo nape z ogljenimi filtri. Ta ne zahteva nobenega jaška, hkrati pa uspešno opravlja vlogo klasične nape, kjer se filtre menja na daljša časovna obdobja. To lahko kombiniramo še z maščobnim filtrom in tako dobimo popolen dodatek za novo kuhinjo.

AMBIENTNA OSVETLITEV IN BOLJŠE POČUTJE

Brez dobre osvetlitve pač ne gre. To lahko ugotovimo vsakič znova, ko želimo uporabljati slabo osvetljeno kuhinjo. LED osvetlitev lahko namestimo na spodnje dele omaric, kjer so lahko luči vgrajene v pohištvo ali pa ga zgolj preprosto prilepimo na spodnjo stran kuhnijskih omaric in v trenutku popolnoma spremenimo celotno funkcionalnost prostora. To kombiniramo s stropnimi lučmi, vsi lastniki kuhinjskih otokov pa bodo izjemno cenili moderna viseča svetila, ki bodo vašo kuhinjo povezala v čudovito estetsko celoto.

PLOŠČICE IN STEKLO

Uporaba ploščic za prekrivanje kuhinjske stenske površine je od nekdaj izjemno priljubljena izbira. Odlikuje jih dejstvo, da so izjemno odporne na obrabo, preproste za čiščenje in v primeru, da se fizično poškodujejo, je menjava dokaj preprosta. Poleg tega lahko nudijo precej dovršen videz, ki ga prilagajamo svojemu okusu. Zadnje čase pa te klasične ploščice prav zaradi svojega izjemno unikatnega dizajna zamenjuje steklo. Te steklene plošče navdušujejo s svojim čudovitim videzom, katerega izbira motiva je prepuščena nam. S tem nam omogočajo izjemno stopnjo personalizacije in dodajanje osebnega pečata, saj je omejitev zgolj vaša domišljija.

Kuhinje so vsekakor nekaj posebnega. Hkrati nam omogočajo nešteto rešitev določenih problemov, kar pa pogosto vodi v zmedo. Ker lahko celoten design popolna prilagajamo, moramo skrbno razmisliti, kaj od tega prostora pričakujemo, nato pa ob skrbnem planiranju vse združimo v čudovito estetsko kreacijo, ki bolj kot s svojim videzom navdušuje zgolj s funkcionalnostjo.

Oglejte si ponudnike kuhinj:

TRGOVINA JANA – kuhinje DANKUCHEN, bela tehnika…. www.jjana.si
LUMINUM – kuhinjska stekla… www.luminum.si
MIZARSTVO ROBI HROVAT – kuhinje po naročilu, dnevne sobe, otroške sobe… www.mizarstvohrovat.si
MIZARSTVO R-LES – kuhinje in ostala notranja oprema… www.r-les.si
TERMIZA lesarstvo – kuhinje in ostale mizarske storitve… 051 318 864 g. David