Za vse, ki jim je ta izraz tuj, lahko za začetek povemo, da pod izraz stavbno pohištvo sodijo predvsem okna, vrata in senčila. Izbor je torej dokaj preprost, kar pa ne zanemari njegove pomembnosti. Skrbno narejeno in izbrano stavbno pohištvo v vaše domovanje prinaša mnoge pozitivne lastnosti, hkrati pa poskrbi za celostno zaokroženo estetiko.

OKNO V SVET

Okna v našem domovanju od nekdaj igrajo zelo pomembno vlogo. Predstavljajo stik z zunanjim svetom in v naša domovanja spuščajo svetlobo. Poleg tega omogočajo zračenje in predvsem vplivajo na ogrevanje oz. ohlajevanje našega domovanja. Zaradi njihove uporabne in navsezadnje tudi estetske vrednosti je pomembno, da so okna vzdrževana in kvalitetno narejena. Pametne kombinacije različnih materialov, ki zagotavljajo daljšo življenjsko dobo, poskrbijo za okna, ki uspešno kljubujejo zobu časa. Izjemna energetska učinkovitost, ki je se kaže kot posledica moderne izdelave, vam lahko prihrani tudi 30% stroškov letno, hkrati pa trdna izdelava prepreči možnost vloma… kar uporabno, mar ne?

Vir: Sibau d.o.o.

Vir: Sibau d.o.o.

 

ZASEBNOST VAŠEGA DOMA

Senčila so prav tako kot okna sestavni del vsakega doma. Predvsem notranja senčila so nam na voljo v številnih izvedbah in oblikah. Notranji rolo dobro odbija svetlobo in hladi naša domovanja, žaluzije odlikuje preprosta uporaba in minimalno vzdrževanje, lamelne zavese pa so uporabne predvsem v bolj poslovnih prostorih. Mlečno steklo je odlična rešitev za prostore, kjer ne želimo klasičnih senčil, a kljub temu želimo zasebnost. V primeru, da ste lastnik strešnih oken ali zimskih vrtov, bodo plisne zavese popolna rešitev, saj so izjemno praktičnih dimenzij, hkrati pa poskrbijo, da ne prihaja do svetlobnih rež, poleg tega pa so izjemno dizajnersko oblikovane. Vsekakor sodobna senčila dokazujejo, da poleg kvalitetnega senčenja vaših prostorov, lahko nudijo tudi elegantno rešitev, ki vam omogoča, da prebivališču dodate osebni pečat in izkoristite dekorativni potencial tega elementa.

Vir: Casem d.o.o.

Vir: Casem d.o.o.

 

VSE VRSTE VRAT

Ta kategorija je dejansko precej široka, zato za začetek omenimo garažna vrata. So pomemben element celotnega objekta, saj lahko poleg varovanja vašega doma in lastnine nudijo estetsko dovršen videz pročelja in tako elegantno zaokrožijo zunanjo podobo vašega doma. Razlikujemo jih na podlagi sistema odpiranja/zapiranja, kjer prevladujejo dvižna, drsna in klasična dvokrilna vrata. Lahko se jih opremi z avtomatskim pogonom odpiranja in zapiranja vrat, ki se ga namesti na strop prostora, in tako izkoristimo uporabno vrednost in praktičnost tega tipa vrat.

Vir: Daljinček d.o.o.

Vir: Daljinček d.o.o.

 

VARNOST NA PRVEM MESTU

Vir: Vovko d.o.o.

Vir: Vovko d.o.o.

 

Dokazano najpogostejša točka vloma so vhodna vrata, ki pa hkrati predstavljajo prvi stik z našim domovanjem. Primerno je, da poskrbimo za kvalitetna protivlomna vhodna vrata, ki so se do sedaj vedno izkazala za dobro naložbo. Napredni sistemi nadzorovanja zaklepanja, odlične (zvočno) izolacijske lastnosti in prefinjen videz pa so le še ene izmed številnih prednosti.

Notranja vrata imajo v naših bivališčih poseben pomen, saj lahko delujejo kot zvočna bariera, ko si zaželimo mir, zadržujejo toploto v prostoru in hkrati ob kvalitetni izdelavi nudijo eleganten dodatek, ki izgled vašega domovanja združi v celoto. Možna je izdelava po meri, kjer vam bodo strokovnjaki na Adut.si hitro pomagali do izdelka, katerega pomembnosti se zavemo v trenutku, ko ga začnemo uporabljati.

Poiščite ponudnika stavbnega pohištva (vhodna vrata, notranja vrata, okna, strešna okna, garažna vrata, pergole, sečila, stopnice…) tudi na internetnem portalu www.adut.si in jim oddajte POVPRAŠEVANJE.