Na sejmišču v Frankfurtu se danes zaključuje mednarodni sejem Heimtextil, na katerem je zadnje trende s področja dekorativnih tkanin za dom in oblazinjenega pohištva predstavilo 2.963 podjetij iz 67 držav. Oglejte si utrinke s sejma in tematskega parka, kjer so inovativne kreacije predstavili vodilni in mladi oblikovalci.

Tradicionalni sejem Heimtextil narekuje letošnje trende v tekstilni industriji, saj razstavne prostore krasijo oblikovalski dosežki in kreativni izdelki za dom, ki so nastali pod budnim očesom mojstrov iz oblikovalske stroke.

Tematski park – vir navdiha

Osrednji del sejemskega programa in vir navdihujočih idej je tematski park, kjer so na ogled tkanine iz celega sveta, inovativni materiali, novi vzorci, motivi in teksture.

Oblikovalska stroka še naprej v ospredje postavlja tehnologijo digitalnega tiska in 3D oblikovanja novih izdelkov. Poleg kreativno potiskanih okrasnih tkanin, zaves, posteljnine, okrasnih blazin in med drugim oblazinjenega sedežnega pohištva so vir navdiha tudi drugi dekorativni dodatki. Še posebej pridejo do izraza organske strukture, izdelane s pomočjo 3D tiskanja, ki na sodoben način združijo digitalno tehnologijo in prizore iz narave.

Trendovski vzorci in teksture

Okrasni vzorci in teksture so organskih oblik in spominjajo na celične organizme in živalske strukture. Simbioza z naravo se kaže tudi v vključevanju cvetličnih motivov in posnemanju drugih vzorcev iz narave. Na primer, reliefni vzorec ali abstrakten motiv drevesnega lubja na tkanini dobijo čisto novo dimenzijo, ko jih oblikovalci združijo z geometrijskimi oblikami.

Več trendovskih nasvetov za opremljanje prostorov z okrasnimi tkaninami, kako pravilno kombinirate barve, vzorce in teksture, pa preberite v tem prispevku.

Oglejte si ponudnike tkanin za dom:

LAN d.o.o. – dekorativne tkanine (zavese, prti, brisače, krpe)…www.lan-doo.si
RENY d.o.o. – posteljnina in dodatki…www.reny.si
MARSEN d.o.o. – vzmetnice, posteljni dodatki…www.marsen.si