Sedaj ne boste več imeli težav ugodno prezračevati ali dogrevati hiše, počitniške hiše, zidanice, garaže, kleti, avtodoma ali plovila. SolarVenti je odlična rešitev za ta namen, povrhu pa za delovanje prestreza sončno energijo. Letos so le-ti uvrščeni na seznam EKO sklada za subvencije.

Komu je namenjen?

SolarVenti toplozračni solarni kolektor je odlična rešitev za objekte, ki so nezasedeni v zimskem času, in imajo na voljo veliko sonca, hkrati pa je idealen za prezračevanje in dogrevanje hiš. Ob tem izberemo nekoliko večji kolektor, da zagotovimo višjo temperaturo vpiha zraka tudi v zimskem obdobju. V pretežnem delu Slovenije se namreč število sončnih ur oktobra do maja giblje med 500 in 900 ur. Ko je sonce nizko moramo zagotoviti, da je le-ta vgrajen na sončni legi. SolarVenti toplozračni solarni kolektor je narejen na Danskem in certificiran v Namčiji, z odličnimi ocenami med podobnimi izdelki. Delovanje solarnega kolektorja je preizkušeno v sklandinavskih deželah.

Način delovanja – brez priklopa na električno omrežje

Toplozračni kolektor za obratovanje prestreza energijo sonca, zato priklop na električno omrežje ni potreben. V kolektor je nameščena PV celica, ki proizvaja elektriko (12 V). Zunanji zrak vstopa v kolektor skozi perforirano aluminijasto ploščo na hrbtni strani kolektorja, v notranjosti kolektorja se segreje in ventilator ta segreti zrak vpiha v notranjost skozi cev v steni. V kolektorju se temperatura zraka dvigne za 15oC do 40oC (odvisno od velikosti kolektorja). Poleg zagotavljanja svežega zraka, se s tem v prehodnih obdobjih dogreva. SolarVenti, poleg prezračevanja prostora in zagotavljanja primernega bivalnega ugodja, ustvarja prihranke pri ogrevanju prostora. Vpihani ogreti zrak ima majhno relativno vlago, kar pomeni, da lahko sprejme vlago in jo “transportira” izven prostora, kar je idealno za razvlaževanje zaprtih prostorov. Okvir se sestoji iz aluminija odpornega za sol, pritrditev iz nerjavečega jekla, ventilator iz PVC materiala, prednja plošča pa iz leksana.

Montaža

Kolektor namestimo na južno steno. V primeru strešne montaže je dolžina cevi, ki dovaja topel zrak od kolektorja do mesta vpiha na stropu ali steni, omejena na največ 2 m. Idealna izbira je, če lahko kolektor namestimo na steno. Montaža se lahko izvede po sistemu “naredi sam”. Življenjska doba je odvisna od življenjske dobe PV celice, ki znaša najman 15-25 let. Kolektor odpravi težave z vlago in zviša bivalno ugodje v zatesnjenih zaprtih prostorih, s pomočjo ustvarjenih prihrankov pa se naložba hitro odplača.

  • enostavna montaža na steno ali streho
  • brez priklopa na električno omrežje
  • brez obratovalnih in vzdrževalnih stroškov
  • odporen na vse vremenske vplive
  • zviša bivalno udobje, prezrači in izsuši prostor
  • življenjska doba najmanj 15-25 let
  • prihranek pri ogrevanju, vračilna doba 3-7 let
  • garancija 5 let
  • subvencija EKO sklada v višini 20% celotne naložbe.

Dulc d.o.o., Stranje pri Škocjanu 7, 8275 Škocjan
T: 07 33 747 20
E: info@dulc.si
W: www.dulc.si
W: www.solarventi.com

Obiščite ponudnika DULC d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.