Vaša sanjska hiša je končana do te faze, ko začnemo intenzivno razmišljati o notranji opremi.

Lahko se zatečemo k dizajnerju oz. arhitektu za notranjo opremo prostorov, ki vam bo zagotovo v veliko pomoč.

Ali pa se skozi svoje ideje lotite opremljanja notranjih prostorov.

Seveda je odvisno od vašega okusa in predvsem od materialnega stanja, saj so cene pri izbranih mizarjih višje, kot nakup pohištva in notranje opreme pri Ikeji.

Skoraj ni primerjave, saj je kvaliteta izdelanega pohištva in opreme, pri mizarjih na višjem nivoju, tudi po naročilu in pripravljeni ideji in izrisu.

Material je lahko iveral ali polni les, ki je za kvalitetne kuhinje skrbno izbran, pravilno sušen in strokovno obdelan.

V samo izdelavo so dodana vrhunska vodila, sploh če je to sodobna kuhinja iz višjega cenovnega razreda.

Vir: Mizarstvo M.A.R. d.o.o.

Vir: Mizarstvo M.A.R. d.o.o.

 

Kuhinje po naročilu, so sedaj že težko tipske. Kuhinjski element so skrbno izmerjeni in načrtovani. Pomemben je design in kvalitetna izdelava, ki že meji na perfekcionizem. Predvsem pa želje naročnikov. In vse to se plača, sploh če želite imeti kuhinjo in kompletno stanovanje ali hišo dovršeno opremljeno.

Na portalu www.adut.si je kar nekaj zelo kvalitetnih mizarjev, ki vam praktično izdelajo vse. Od kvalitetnih notranjih vrat, kuhinj, spalnic, garderobnih omar in polic, do kopalniških elementov.

Vsak detajl je pomemben pri opremljanju.

Vir: Mizarstvo Janez Rotar s.p.

Vir: Mizarstvo Janez Rotar s.p.

 

Zagotovo so tukaj pomemben projekt, tudi izdelava stopnic z ograjo.

Danes poznamo več vrst stopnic in tudi različne izdelave, zato je zelo pomembno kakšne ste si omislili. Seveda pa je predvsem pomembno, kako ste jih pri novogradnji uvrstili v prostor med dvema etažama. Po materialu so lahko vzidane z leseno podlago, lahko so kovinske ali komplet lesene.

Kvalitetne mizarje in izvajalce stopnic, lahko poiščete pri nas na portalu www.adut.si. Iščite jih z ključno besedo stopnice.

Vir: Mizarstvo Cestnk Matej Dolinar s.p.

Vir: Mizarstvo Cestnk Matej Dolinar s.p.

 

Z skladnostjo kuhinjskih, pohištvenih elementov in stopnicami, pa je pomembna izbira talnih oblog in keramike. Torej parket, vrsta parketa ali drugih lesenih oblog, saj je barva in usklajenost lahko velik povdarek pri celostni podobi bivalnih površin v stanovanju ali hiši. Za talno oblogo je danes zelo pogost material venil. Plošče, ki so danes že imitacija parketa in veljajo za kvaliteten material in ga lahko tako rekoč položimo v vse prostore, tudi v kopalnice, kjer ga kombiniramo z stensko keramiko.

Vinil je primeren kot material tudi v garažah, čeprav je tam zelo pogost material epoksi masa, ki je zelo obstojna.

Vir: Kum-Plast d.o.o.

Vir: Kum-Plast d.o.o.

 

Ponudniki parketa, talnih oblog, vinilnih oblog in vseh vrst keramike in ploščic, že čakajo na vas.

Še pika na i so svetila in dekoracija. Pri svetlobi se moramo najprej vprašati zakaj je svetloba tako pomembna in kako vpliva na človeka? Človek se brez svetlobe počuti izgubljeno, zato uporabljamo umetno svetlobo za naše prostore, ko dnevne sončne svetlobe ni ali je ni dovolj. Zato svetujemo, da preberete članek podjetja Amos o razsvetljavi.

Obiščite portal www.adut.si, poiščite ponudnika, ki ga potrebujete in jim oddajte POVPRAŠEVANJE.