Odličen nadomestek klasičnim ogrevalnim sistemom je talno ogrevanje, ki je nadvse učinkovito tudi za ogrevanje dovoznih poti, dvorišča, terase, balkona ali drugih zunanjih površin.

Talno ogrevanje bivalnih prostorov

Talno ogrevanje ima v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja z radiatorji kar nekaj prednosti. Toplotne izgube so manjše, ker gretje poteka enakomerno pri tleh na večji grelni površini; zrak v prostoru pa ostane bolj svež, saj se zaradi manjšega kroženja zraka prah ne dviguje tako kot pri ogrevanju z radiatorji. Poznamo dva načina vgradnje talnega ogrevanja: mokri in suhi postopek.

Poleg električnega talnega ogrevanja se lahko odločite za talno gretje s cevmi, po katerih se pretaka topla voda. Vodovodne cevi se vgrajujejo po mokrem postopku, tako da se na koncu čez njih namesti estrih. Električno talno gretje je bolj enostavno za namestitev, saj je estrih lahko tanjši, ali pa cevi oz. kable vgradite po suhem postopku neposredno na izolacijo.

Talno ogrevanje zunanjih površin

S talnim ogrevanjem dovoza ali dvorišča si predvsem v hladnih mesecih, ko temperature padejo pod ledišče, prihranite marsikatero nevšečnost. Z vgradnjo električnega ali vodnega talnega ogrevanja pa lahko ogrevate tudi druge zunanje površine, na primer teraso ali balkon, tako da so primerne za uporabo čez celo leto.

Ponudniki talnega ogrevanja:

LOGIN BV d.o.o. – električno talno ogrevanje stanovanj, dvorišč in strešnih žlebov…www.loginbv.si
AKM3, ALEŠ DROBEŽ s.p. – instalacije centralnega, talnega in konvektorskega ogrevanja…www.akm3-instalacije.si
E.I.P. d.o.o. – instalacije, ogrevanje…www.elektroinstalacije-eip.si
EUROSTIL d.o.o. – IR paneli, talno ogrevanje…www.eurostil.si