Pogosto si kamine predstavljamo samo kot nekakšen romantičen dodatek, ki naredi prostor prijazen, topel in domač. S tem, ko spregledamo njihovo funkcionalno vrednost pri ogrevanju, jim nevede delamo krivico. Sodobni kamini so načrtovani tako, da zagotavljajo toplotno moč brez primere.

V družinskem podjetju KAMINI KOČEVAR iz Šempetra vam na podlagi svojega več kot 35-letnega delovanja in sodelovanja s tujimi poslovnimi partnerji ponujajo bogat izbor kaminov in peči, ki zagotavljajo zdravju in okolju neškodljivo delovanje in udobje, ki ga pričakuje sodoben uporabnik.
Stalne  inovacije  na  izdelkih, raziskava  kakovosti,  naprednost  pri  razvijanju  novih  tehnologij  ter  opreme,  so  cilj,  ki  neprestano  usmerja  delo  njihovega  strokovnega  teama. Tako  vam  lahko  ponudijo  izdelke  z  visokimi  toplotnimi  učinki,  varčevanjem  z  energijo, maksimalno varnostjo  uporabe  in  velikim  spoštovanjem  do  okolja.

Vgradnjo je treba načrtovati vnaprej
Izbor najbolj ustreznega kamina odvisen od različnih dejavnikov. Energetsko vse bolj učinkovita gradnja, visoka izoliranost objektov, zrakotesnost in sodobne ogrevalne naprave zahtevajo pred nakupom kamina temeljit premislek in natančno načrtovanje, saj je samo tako rezultat na koncu takšen, kot smo si ga zamislili. Pravočasno in strokovno načrtovanje kamina je izjemnega pomena, prav tako tudi ustrezna predpriprava potrebnih instalacij in pravilna izbira tipa kamina glede na način ogrevanja. Pri Kaminih Kočevar vam lahko pri tem pomagajo in zagotovijo, da bo kamin v sodobno energetsko urejeni hiši deloval smotrno in učinkovito.

Za vseljena stanovanja izberimo kaminske peči
Kaminske peči so prava rešitev za resnično estetsko in funkcionalno ogrevane stanovanja. Številni modeli peči, vrhunska kakovost keramičnih oblog, široka paleta barv in precizna izdelava jih uvršča med najlepše dele pohištva. Kaminske peči zaradi enostavne vgradnje najpogosteje vgrajujemo v že  vseljena stanovanja. Omogočajo ogrevanje  osnovnega prostora, pri pečeh proizvajalca Piazzetta pa lahko z vgradnjo ventilatorskega sistema Multifuoco z razvodom toplega zraka ogrevate tudi druge, bolj oddaljene prostore. Obstajajo tudi peči, ki z vgradnjo akumulacijskega modula oddajajo toploto tudi več ur po končanem kurjenju.

Kaminske peči: Kaminske peči so prava rešitev za  estetsko in funcionalno ogrevane stanovanja.

Kaminske peči: Kaminske peči so prava rešitev za  estetsko in funckionalno ogrevane stanovanja.

 

Sanacija starejših kaminov
Starejši kamini in kamini, ki so bili zgrajeni nepravilno, imajo pogosto preveliko porabo, slabe izkoristke in ne zagotavljajo varne uporabe. Zaradi tega se zakurijo zelo redko ali pa sploh nikoli, kar je škoda. V Kaminih Kočevar za obnovo takšnih kaminov ponujajo sanacijske kaminske kasete, ki jih vgradimo v obstoječe kurišče. Sanacijske kaminske kasete so pravi ogrevalni sistem, ki združuje veliko toplotno moč, enostavno namestitev in fleksibilnost pri vklopu. Steklokeramična vrata zagotavljajo popolno varnost, hkrati pa še vedno pričarajo lep pogled na ogenj. Zahvaljujoč odličnemu izgorevanju zagotavljajo maksimalno toploto ob najmanjši porabi goriva. Ventilatorski sistemi, ki so že vgrajen v kaminskih kasetah, pa prostor hitro ogrejejo in tako še povečajo njihovo učinkovitost. Montaža je preprosta in ne zahteva večjih posegov.

Sanacija: preprosta montaža brez večjih posegov

Sanacija: preprosta montaža brez večjih posegov

 

V podjetju Kamini Kočevar poskrbijo za vse korake – od začetnega svetovanja, do prvih skic, izdelave realističnega 3-D načrta, izbora materialov in nazadnje do vgradnje in finalne izvedbe. Strokovnjaki Kaminov Kočevar svetujejo pri izbiri in razbijajo predsodke o tem, da na primer v blokovskem stanovanju ni mogoče uživati v igri plamenov ali da je s kaminom povezano pregrevanje stanovanja. Ob izbiri ustreznega izdelka in primerni vgradnji vse to ne drži in ostane samo še čisti užitek ob zakurjenem kaminu. Poleg lastnih kaminskih rešitev ponujajo izdelke nekaterih največjih svetovnih proizvajalcev kaminov in specializiranih pečarskih izdelkov – Ruegg, Piazzetta, MCZ, Attika. Poseben del v salonu je urejen po vzoru ekskluzivnih Rüegg Studiev, kakršne smo doslej lahko obiskali le v tujini, zdaj pa so z vsemi storitvami dosegljivi tudi slovenskim ljubiteljem kaminov.

Če si tudi vi ne znate predstavljati življenja brez kamina ali če se zgolj poigravate z mislijo, kakšna je kakovost življenja ob prasketanju ognja, obiščite  salon Kaminov Kočevar v Šempetru pri Celju, v Kopru ali Ljubljani.
Velik izbor velikosti, oblik, funkcij in tehnik kaminov vas bo  pripeljal  do vašega povsem individualno oblikovanega kamina, s katerim boste dali piko na i vašemu domu.

Kamin je naložba v kakovostno bivanje, toploto in udobje

Zakurjen kamin  ali  peč  ni  razkošje,  temveč  razvajanje,  ki  ga  v  hladnih  dneh  ne  boste  želeli  pogrešati.

Obiščite ponudnika KAMINI KOČEVAR d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.

 


Kamini Kočevar d.o.o.
Rimska cesta 88
(razstavni salon Juhartova 19)
3311 Šempeter v Savinjski dolini

SALON:
Juhartova 19
3311 Šempeter v Savinjski dolini
Slovenija

Telefon: 03/700-17-96     Mobilni telefon: 040/676-000

Fax: 03/700-17-97
E-mail: info@kamini.si
www.kamini.si