Trendi načrtovanja in kasnejše izvedbe okrasnega vrta ali urejanja okolice morajo v današnjih modernih časih upoštevati tudi način življenja tako delovno aktivne kot tudi ostale populacije. Hiter način življenja in delovni čas narekujeta, da se že pri načrtovanju okrasnega vrta ali okolice upošteva dolgoročna obstojnost s čim manj vzdrževalnimi deli. Seveda obstajajo tudi izjeme, ki si želijo bolj bogatih ureditev, zato je naloga izvajalca oziroma vrtnarja ali krajinskega arhitekta, da stranko že takoj na začetku poduči o delu in obveznostih v tako zasajenih in urejenih zunanjih ambientih.

 Pri obeh načinih zasaditve in ureditve vrta pa se pojavlja ena stalnica: vprašanje kako razmejiti različne materiale med seboj (na primer trate od peska ali tlakovanih površin, zasajenih gredic od betonskih plošč ali trave, tlakovanih pohodnih poti v vrtu od trave, asfalta betona in ostalih elementov v vrtu). Poseben poudarek pa so tudi robotske kosilnice, ki so v teh hitrih časih nepogrešljiv element sodobnega vrta.

V podjetju MT Cvek d.o.o. se že več kot 25 let ukvarjajo z zunanjimi ureditvami in že več kot 15 let ponujajo rešitev, ki je trajna, varna, lepa na pogled in skorajda nevidna ter ekonomična (funkcionalna) za uporabo. Skoraj nepogrešljiv element vsakega vrta so že nekaj časa tudi aluminijaste vrtne obrobe MT Cvek – Sachsenband, ki elegantno in kvalitetno rešijo skoraj vse probleme pri izvedbi vrtov in urejanju okolice.

 

Aluminijaste vrtne obrobe – enostavno vzdrževanje vrta

Aluminijaste vrtne obrobe so idealna rešitev za razmejevanje poti, gredic, tlakov, cest, igrišč, peskovnikov in travnih plošč. Poleg tega so primerne tudi za zelene strehe ter oblikovanje vodnih motivov. Aluminijasti patentirani sistemi Sachsenband® se med seboj razlikujejo po namenu uporabe, se odlično vklapljajo v okolje in so hkrati prijazni do naravnega okolja saj se vsi profili lahko tudi reciklirajo. Najbolj uporabni sistemi oziroma aluminijaste obrobe in opore so opore Viaflex® in obrobe Limaflex®.

Aluminijaste obrobe imajo veliko prednosti v primerjavi s podobnimi izdelki; preprosto oblikovanje zavojev, krogov in drugih oblik po meri, preprosta in hitra namestitev brez uporabe posebnega orodja, odpornost na mehanske in vremenske vplive. Medsebojna povezava in pritrditev profilov s posebnimi spojnimi in pritrdilnimi elementi, ki ne potrebujejo vijačenja, kovičenja ali varjenja, omogočajo izdelavo neprekinjene linije želene dolžine. Čez te aluminijaste obrobe lahko kosite, pa se le-te ne bodo poškodovale. Poleg tega so varne za vaše otroke, saj ni ostrih robov, na katerih bi se otroci lahko poškodovali. Imajo tudi certifikat o varnosti in skladnosti materialov po evropski zakonodaji.

 

 

Sistem za obrobe poti in gredic Viaflex® omogoča hitro, enostavno in raznoliko namestitev, brez uporabe posebnega orodja. Čeprav je izdelek zelo lahek, je tudi vzdržljiv in ne bo zgnil, zarjavel ali razpadel kot na primer les, plastika ali beton. Zaradi rahlo zaobljenih robov je varna tako njegova namestitev, kakor tudi poznejše vzdrževanje. Poseben profil izdelka poleg visoke vzdržljivosti zagotavlja tudi enostavno povezavo delov brez uporabe vijakov ali kovic. Na voljo v dveh barvah in dveh višinah.

 

 

PREDNOSTI:

Aluminijasti sistemi MT Cvek – Sachsenband se od sorodnih izdelkov razlikujejo predvsem od načina in tehnike izdelave, debelini profilov ter tehničnih rešitvah pri raznolikosti uporabe. Profili so zaradi svoje drugačnosti v primerjavi z ostalimi podobnimi izdelki na trgu unikatni izdelki.

  • profili različnih višin in dolžin
  • visoka stabilnost zaradi posebnega profila
  • prilagodljiv in enostaven tudi za izdelavo krivin
  • enostaven za namestitev in povezovanje
  • varčen pri namakanju, saj zadrži vodo ob robu gredice
  • enostavna nega in zaščita zelenic
  • enostavno vzdrževanje obrob zaradi zmanjšanega podraščanja korenin in preraščanja vegetacije

 

 

Sistem Limaflex® pa lahko med drugim podpira plošče na terasah ali poteh za pešce, kamnite tlakovce, prod, pesek ali asfalt, ščiti pred pogrezanjem zunanjega nosilnega sloja, predstavlja pa tudi odlično rešitev za urejene in lepo oblikovane obrobe ribnikov, vodnih motivov in bazenov, ki so obloženi s folijo. Sistemi Limaflex® se dobijo v višinah 55, 120 in 200 mm.

Pokličite nas – svetujemo, pripeljemo in vgradimo!

 

Obiščite ponudnika MT CVEK d.o.o. na portalu www.adut.si in oddajte POVPRAŠEVANJE.

MT Cvek d.o.o., trgovina in storitve
Center IBI (vhod C5)
Jelenčeva ulica 1, 4000 Kranj, EU-Slovenija
Telefon: 04 251 14 20, Faks: 04 251 14 23
E-pošta: vrt@mtcvek.si in trgovina@mtcvek.si
www.mtcvek.si