Terase in balkoni že od nekdaj našim bivališčem dodajajo uporabno in estetsko vrednost, saj nam omogočajo stik z zunanjim okoljem in tako dajejo določen občutek svobode. Ker se želje glede namena določenega prostora razlikujejo od posameznika do posameznika, je zasteklovanje balkona ali terase precej pogosta izbira, pa naj bo razlog v želji po zmanjšanju ekonomskih stroškov, izboljšanju učinkovitosti ogrevanja, želja po večji zasebnosti ali pa želite le izkoristiti uporabo tega nadvse pomembnega prostora. Rešitve se najdejo za vsak okus, saj je različnih načinov zasteklitve na trgu ogromno, prav tako pa je v Sloveniji veliko kvalitetnih obrtnikov.

Pri načrtovanju zasteklitve se moramo na začetku vprašati, kakšno zasteklitev sploh želimo in iz kakšnega materiala naj bo okvir. Pri izbiri materialov okvirja se lahko odločamo med nerjavečim (inox) jeklom in aluminijem, za tiste ki pa želijo imeti celotno konstrukcijo iz stekla, pa obstajajo rešitve v obliki kaljenega stekla, ki je hkrati tudi izjemno močno. Slednje je odlična izbira za tiste, ki želijo ohraniti odprtost terase ali balkona.

Ker se celotna zasteklitev prilagaja vašim željam, lahko s primernim načrtovanjem izpostavimo določene dele in tako povečamo funkcionalnost prostora, kar zajema tudi površine, ki jih lahko odpiramo. Tukaj je pomembno, da jih postavimo na mesta, ki bodo omogočala neoviran dostop in odpiranje oz. zapiranje le-teh. Lahko se odločimo za klasična okna, ki jih sestavljajo okenska krila, ali pa izberemo vedno bolj popularno rešitev, in namestimo steklene drsne stene. Njihova prednost je v praktični uporabi, saj kljub svoji velikosti ob samem odpiranju zasedejo minimalno površino prostora, hkrati pa nudijo ogromno odpiralno površino, kar prostor naredi veliko bolj odprt in prijeten. So odlična rešitev za terase gostinskih lokalov, hotelov ali restavracij, saj poleg izjemno dovršenega in estetskega izgleda pridobimo ogromno prostora, ki je funkcionalen čez celotno sezono.

Dobra tesnila igrajo pomembno vlogo v celotni konstrukciji, saj preprečujejo izhajanje toplote, hkrati pa preprečujejo vhod raznemu mrčesu, vodi, nečistočam iz okolice, prahu in odlično zadržujejo hrup, je pomembno. Vaš balkon se tako spremeni v del notranjosti in ponuja dodatno uporabno površino v vseh letnih časih, terasa pa postane oaza prijetne temperature, dobrega vzdušja in miru. Oblika in velikost teras oz. balkonov nista omejitev, saj se vsaka zasteklitev prilagaja obliki posamezne konstrukcije.

Kvalitetna zasteklitev zunanjih površin je tako pametna naložba, saj pridobimo veliko prostora, ki je uporaben v vseh letnih časih in ne le ob toplih poletnih dnevih, nam nudi različno mero zasebnosti, ki jo prilagajamo trenutnemu počutju, zadrževanje v zastekljenem prostoru pa je zaradi estetskega videza in dodatne uporabnosti ter udobja tako še prijetnejše.

Poiščite ponudnika na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.

OGLEJTE SI ŠE NEKAJ PONUDNIKOV ZASTEKLITVE:
STEKLARSTVO MARJAN OMANOVIČ – Zasteklitev balkonov in teras… www.steklarstvo-omanovic.si
ALU SLAVKO RAKAR s.p. – zasteklitev balkonov…www.alurakar.si
ALU DUŠAN JURMAN s.p. – zimski vrtovi, zasteklitve… www.alujurman.com 
– ERVIN FAZLIĆ s.p. – steklarstvo, menjava oken, steklene ograje… 070 116 115