S pravilnim prepletom različnih kovin in kombiniranjem kovin z drugimi materiali v bivalni prostor vnesete razgibanost ter občutek razkošja, saj se tako najlažje poigrate s teksturami in kontrasti.

Zlati odtenki kovin, kot sta medenina in baker, prostoru vdahnejo toplino; srebrni odtenki pa po drugi strani delujejo hladnejše, bolj prečiščeno in minimalistično. Za vizualno skladen in eleganten ambient je priporočljivo izbrati eno kovino za osnovo, medtem ko drugo vrsto kovine dodate le na določenih mestih, ki jih želite poudariti. Na primer, če izberete sedežno pohištvo s kovinskimi nogami in stenski okrasni element v istem odtenku, so lahko kovinska klubska mizica, okrasna svetilka ali lestenec izdelani iz druge vrste kovine.

Ogledalo ali umetniška slika z zanimivo oblikovanim okvirjem, ročaji na notranjih vratih in druge kovinske podrobnosti prav tako lepo popestrijo vsak stil notranje opreme. Obarvani gospodinjski aparati iz nerjavnega jekla, denimo v črni barvi, se odlično podajo v sodobno zasnovane ali minimalistične kuhinje, saj prostor zlahka dopolnite s poljubnimi kovinskimi odtenki, na primer, izberete lahko rožnato zlate kovinske detajle, ki so letos najbolj trendovski.

Dodatki, ki posnemajo videz kovinske površine

Če želite ubrati drznejši pristop, prave kovinske elemente (iz kovanega železa, bakra, nerjavnega jekla, kroma …) nadgradite z izborom drugih materialov v kovinskem barvnem tonu. Na stene lahko nalepite vzorčaste tapete, ki posnemajo videz kovinske površine, ali se ne nazadnje odločite za dekorativne tekstilne materiale v podobni izvedbi.

Mešanje kovin je letos še posebej v trendu, več trendov notranjega opremljanja pa si preberite v tem članku. Kako v dizajn notranje opreme vpletete dodatke in opremo iz nerjavnega jekla, pa najdete tukaj.

Preverite ponudbo:

ROMAN DEČMAN s.p. – kovaštvo, kovano pohištvo, okrasje…www.ograje-decman.net
K in KOV d.o.o. – izdelava kovanih in inox ograj…www.kovinarstvo-klancar.si
SVET OGRAJ, ALEŠ LONČAR s.p. – balkonske ograje…www.svet-ograj.si
JOŽE VADNJAL s.p. – ključavničarstvo…www.kljucavnicarstvo.si
KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ s.p. – kovačija, kovane ograje…www.kovacija.si