Vstopna in garažna vrata so ključnega pomena za vsak dom. Ne samo da zagotavljajo zasebnost in varnost, temveč tudi vplivajo na funkcionalnost in videz vašega doma. Zato je izbira pravega tipa vhodnih in garažnih vrat izjemnega pomena. Obstaja veliko različnih vrst vhodnih in garažnih vrat, vsaka z lastnimi značilnostmi in prednostmi. Nekatera vrata so namenjena za funkcionalnost in varnost, druga pa za estetiko in dodaten videz vašega doma. Ker pa razumemo, da je izbira pravih vrat za mnoge težek zalogaj, vam bomo malce olajšali izbiro.

DOBRA VRATA ZA DOBER VTIS

Estetika vhodnih vrat igra pomembno vlogo pri videzu in prvem vtisu vašega doma. Vhodna vrata so namreč prva stvar, ki jo opazijo obiskovalci in sosedje, zato je pomembno, da izberete vrata, ki se bodo ujemala z arhitekturo in stilom vašega doma.

Obstaja veliko različnih materialov, barv in oblik vhodnih vrat, tako da lahko izberete tista, ki bodo najbolje ustrezala vašemu celotnemu domu. Lesena vrata so primerne za tradicionalne domove, medtem ko kovinska vrata ustrezajo modernejšim stilom. Steklena vrata pa so lahko odlična izbira za sodobne in svetle prostore. V zadnjem času se pojavljajo tudi zanimive kombinacije materialov, ki združujejo različne elemente in dajejo vhodnim vratom nekaj posebnega. Na primer, lahko izberete kombinacijo lesa in stekla za klasičen, a sodoben videz, ali pa dodate kovinske elemente, ki zelo uspešno združijo tradicionalno z modernim. Te kombinacije omogočajo, da vhodna vrata ne samo izgledajo dobro, temveč tudi ustrezajo vašim željam in potrebam. Inovativne estetske rešitve in kreativne kombinacije materialov so odličen način za dodajanje nečesa posebnega vašemu domu.

Vir: Inotherm d.o.o.

Vir: Inotherm d.o.o.

 

Odločimo se lahko za eno ali dvo-krilno izvedenko vrat, po dogovoru pa tudi za ostale dekorativne elemente. Končni izgled je lahko popolnoma prepuščen vašim željam, saj imamo na voljo skoraj neomejeno ponudbo različnih modelov in izvedb. Les, steklo, kovina in plastika se kombinirajo na vse možne načine in na ta način izkoristimo dekorativni potencial vrat. Tako lahko dobimo izdelek, katerega pomembnosti v našem domu se zavemo v trenutku, ko ga začnemo uporabljati.

VAREN DOM SE ZAČNE PRI VHODNIH VRATIH

Statistike nam že dolgo pravijo, da so vrata najbolj pogosta točka vloma, zaradi česar je logično, da lahko s kvalitetnimi protivlomnimi vrati to preprečimo in potencialne vlomilce odvrnemo od poskusa vloma še preden se dejanja lotijo. Domovanje je namreč prostor, ki nam zagotavlja občutek varnosti, intime, domačnosti in dobrega počutja.

Podboje iz nerjavečega jekla in posebna sidra v steni kombiniramo z jeklenimi vratnimi krili in dobimo skoraj neuničljiva vrata. Vmesne prostore v vratnem krilu se nato zapolni z dodatnimi sloji toplotne in zvočne izolacije. To popolnoma uduši zvoke zunanjosti in vam omogoča popolnoma novo stopnjo miru in tišine, hkrati pa je odličen toplotni izolator, kar je izjemno dobrodošel dodatek v vsakem bivališču. Ta lastnost lahko tudi prepreči, da v naše bivališče vdrejo neprijetne vonjave iz zunanjosti ali hodnika, kar se toliko bolj pozna v več-stanovanjskih objektih, kjer ta lastnost zelo hitro postane nepogrešljiva. Taka vrata zelo uspešno zadržijo tudi vlago in vodo.

VRHUNSKA GARAŽNA VRATA – VREDNA NAKUPA

Garažna vrata so eno najpomembnejših vstopnih mest v vaš dom, saj varujejo na prvem mestu vašo lastnino, kot so avtomobili, motorji, kolesa in vse ostalo, kar imate shranjeno v garaži. Poleg varovanja vašega doma in lastnine lahko nudijo tudi estetsko dovršen videz pročelja in tako elegantno zaokrožijo zunanjo podobo vašega doma. Pri izbiri garažnih vrat je potrebno upoštevati številne dejavnike, kot so velikost in vrsta dovoza ter garaže, potrebe po varnosti, kvaliteta vrat, odpornost na zunanje pogoje in navsezadnje videz.

 

Vir: Teradom d.o.o.

Vir: Teradom d.o.o.

 

Aluminij in jeklo sta pogosto uporabljena materiala, pri čemer ju lahko tudi kombinirate z izolacijskimi penami. Te vam lahko pozimi prihranijo kar nekaj izgubljene energije, hkrati pa se izognete kupu ostalim zapletom, ki pridejo skupaj s tem. Če imate raje lesena vrata, so tudi ta na voljo, vendar so moderne kovinske rešitve cenejše in predvsem veliko bolj vzdržljive. Garažna vrata lahko opremite z avtomatskim pogonom, kar omogoča enostavno uporabo in praktičnost. To je eden izmed naših ljubših dodatkov, saj samim garažnim vratom doda ogromno uporabne vrednosti.

Med tipi vrat, ki jih lahko izberete, so na voljo klasična dvokrilna, dvižna, drsna in rolo vrata – odvisno od prostorskih omejitev in velikosti garaže. Nakup novih garažnih vrat je tako pametna investicija, ki zagotavlja kvalitetno in trajno rešitev. Priporočamo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo lahko svetoval glede na vaše potrebe in želje.

Z izbiro primernih vrat boste zagotovili, da bo vaš dom varen, topel in lepega videza. Bi si sploh lahko želeli še kaj več od kvalitetnih vrat?

Kliknite na spodnje podjetje in si oglejte VPIS ponudnika – izvajalca, ki ga potrebujete:

 

Ostale ponudnike stavbnega pohištva (vhodna vrata, notranja vrata, okna, strešna okna, garažna vrata, pergole, sečila, stopnice…) poiščite na internetnem portalu www.adut.si in jim oddajte POVPRAŠEVANJE.