Vrata, izjemno pomemben in prepogosto spregledan element. Poleg tega, da lahko služijo kot čudovita dekoracija vašega domovanja je njihova vloga še precej večja. Tu je govora o vhodnih in prav tako garažnih vratih, saj moramo pri obeh različicah poskrbeti, da bojo svojemu namenu služila dolgo časa. In kako to dosežemo? S pametno izbiro in upoštevanjem vseh nalog, ki jim bodo vrata opravljala.

VAREN DOM SE ZAČNE PRI VHODNIH VRATIH

Statistike nam že dolgo pravijo, da so vrata najbolj pogosta točka vloma, zaradi česar je logično, da lahko s kvalitetnimi protivlomnimi vrati to preprečimo in potencialne vlomilce odvrnemo od poskusa vloma še preden se dejanja lotijo. Domovanje je namreč prostor, ki nam zagotavlja občutek varnosti, intime, domačnosti in dobrega počutja. In protivlomna vrata niso zgolj vrata z močnejšo ključavnico, temveč so tudi veliko več od tega. Predstavljajo popolno in celostno zaščitno vhoda in vašega domovanja.

Podboje iz nerjavečega jekla in posebna sidra v steni kombiniramo s neuničljivimi jeklenimi vratnimi krili in dobimo skoraj neuničljiva vrata. Vmesne prostore v vratnem krilu se nato zapolni z dodatnimi sloji toplotne in zvočne izolacije. To popolnoma uduši zvoke zunanjosti in vam omogoča popolnoma novo stopnjo miru in tišine, hkrati pa je odličen toplotni izolator, kar je izjemno dobrodošel dodatek v vsakem bivališču. Ta lastnost lahko tudi prepreči, da v naše bivališče vdrejo neprijetne vonja iz zunanjosti ali hodnika, kar se toliko bolj pozna v več-stanovanjskih objektih, kjer ta lastnost zelo hitro postane nepogrešljiva. Taka vrata zelo uspešno zadržijo tudi vlago in vodo.

Odločimo se lahko za eno ali dvo-krilno izvedenko vrat, po dogovoru pa tudi za ostale dekorativne elemente. Končni izgled je lahko popolnoma prepuščen vašim željam, saj imamo na voljo skoraj neomejeno ponudbo različnih modelov in izvedb.  Les, steklo, kovina in plastika se kombinirajo v na vse možne načine in na ta način izkoristimo dekorativni potencial vrat. Tako lahko dobimo izdelek, katerega pomembnosti v našem domu se zavemo v trenutku, ko ga začnemo uporabljati.

VRHUNSKA GARAŽNA VRATA – VREDNA NAKUPA

Garažna vrata prav tako kot vhodna v prvi vrsti varujejo vašo lastnino. Poleg tega, da imamo v njej parkirane avtomobile je ponavadi tam shranjeno še vse ostalo, kar ne sodi v notranje prostore, od koles do kosilnic. Poleg varovanja vašega doma in lastnine lahko nudijo tudi estetsko dovršen videz pročelja in tako elegantno zaokrožijo zunanjo podobo vašega doma. Pri nakupu novih garažnih vrat je potrebno upoštevati več dejavnikov, med katere spada velikost in vrsta dovoza ter garaže, zahteve po določeni stopnji varovanja, kvaliteta vrat, odpornost na zunanje pogoje in navsezadnje izgled. Pogosto uporabljeni materiali za izdelavo so aluminij in jeklo v kombinaciji z izolacijskimi penami, vsekakor pa je  tudi možna izdelava lesenih vrat. Lahko se jih opremi z avtomatskim pogonom odpiranja in zapiranja vrat ter tako izkoristimo uporabno vrednost in praktičnost garažnih vrat.

Med drugim imamo na voljo klasična dvokrilna, dvižna, drsna in rolo, te tipi vrat pa se med seboj nadaljnjo razlikujejo na podlagi delovanja mehanizmov, ki nadzirajo odpiranje in zapiranje vrat. Za posamezne se odločimo predvsem na podlagi velikosti samega prostora in okoljskimi prostorskimi omejitvami. Pred nakupom garažnih vrat priporočamo posvetovanje s strokovnjakom, ki vam bo lahko svetoval na podlagi vaših zahtev in potreb.

Kot vidimo, je optimalna izbira vrste vhodnih in garažnih vrat odvisna od vsakega posameznika. Na trgu obstaja mnogo rešitev, s pravilnim načrtovanjem pa si zagotovimo vrata, ki nam ponujajo visoko kvaliteto delovanja  in dolgo življenjsko dobo izdelka. Nakup novih vrat je tako pametna investicija, ki se vedno znova izkaže za dobro. Naj vaše domovanje zasije z novimi vrati.

Poiščite ponudnika na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.

Kliknite na spodnje podjetje in si oglejte VPIS ponudnika – izvajalca, ki ga potrebujete: