Vsak si želi lepo ograjo naj si bo za vrt, teraso ali balkon. Želimo si ograjo, ki bo trdna in stabilna, lepa po izgledu in tudi trpežna.

Izberite tako ograjo, da se bo zlila z okolico in bo primerna tudi objektu, ki ga bo varovala.
Ena izmed izbir ograj so zelo obstojne in trpežne PVC ograje.
PVC ograja se sestoji iz nosilne kovinske konstrukcije in PVC letev. Letve so lahko različnih dolžin, širin in barv. Izdelane so iz trdega pvc-ja. Običajno v treh osnovnih barvah: beli, rjavi ali sivi barvi ali pa v barvah RAL lestvice.
.
Vir: Provinil d.o.o.

Vir: Provinil d.o.o.

.
Prednosti PVC ograj se kaže predvsem v vzdrževanju, saj se izognemo problemom kor so rjavenje ograj, trohnenje ali pretirano vpijanje vlage in s tem periodičnem obnavljanju in barvanju ograj…
PVC ograje so trajne in odporne na različne vremenske vplive, kot so vlaga, mraz ali UV žarki.
.
Vir: Leskovplast - Tomaž Škrlec s.p.

Vir: Leskovplast – Tomaž Škrlec s.p.

 

UV stabilnost dosegajo z kakovostnimi premazi za zaščito. Zato ko se odločate za nakup PVC ograje, preverite pri prodajalcu, če je ograja zaščitena z barvo proti UV žarkom in ali je nanos kakovosten. Brez ustreznega premaza, PVC ni UV obstojen.
.
Vir: Profil d.o.o.

Vir: Profil d.o.o.

.
PVC ograje so trdne in varne. V večini primerov lamele pritrjene v kovinsko pocinkano konstrukcijo.
So enostavne za vzdrževanje in čiščenje. Lahko jih občasno operete z vodo ali običajnimi čistili. Čiščenje tako ne predstavlja dodatnih stroškov.
Vgrajujejo se lahko v privatne hiše, novogradnje, poslovne objekte, stanovanjske bloke, vrtne ograje, terase, drsna vrata, balkone,….
So cenovno ugodne v primerjavi z drugimi ograjami.
.
Oglejte si najbolj referenčne ponudnike PVC ograj. Obiščite še portal www.adut.si, izberite ponudnika in oddajte povpraševanje.
.
Uredništvo Adut-a.
.
Nekaj ponudnikov PVC ograj