Ste tudi vi med mnogimi, ki uživajo v prijetnem ambientu urejenega vrta in hišne okolice?  Če ste, potem vam je letna kuhinja kar pisana na kožo. Nič ni prijetnejšega od preživljanja prostega časa z družino in prijatelji ob okusni hrani in hladni pijači, letna kuhinja pa vam bo nudila udobje in funkcionalnost prave kuhinje na vašem vrtu. Vas zanima več kaj več? Pa si poglejmo.

OBSTOJNOST IN DOLGOŽIVOST

Glede na to, da so elementi zunanje kuhinje konstantno izpostavljeni vsem mogočim vremenskim razmeram, lahko tudi pričakujemo, da bodo izdelani iz bolj trpežnih in obstojnejših materialov, saj v naših notranjih kuhinjah navsezadnje ne dežuje in piha veter (vsaj ponavadi). Kamen, beton in kovina so tako med najbolj pogostimi elementi, saj lahko uspešno kljubujejo zobu časa mnogo let, vi pa ste lahko brez skrbi. Seveda je pametno, da je kuhinja kljub temu pred zunanjimi vremenskimi vplivi zaščitena vsaj s streho, vendar velja omeniti, da bo brez problema preživela tudi brez nje.

FUNKCIONALNI DODATKI ZA VAŠE UDOBJE

Ob planiranju letne kuhinje, je pametno, da razmislimo o namenu kuhinje, površini prostora, ki naj bi ga zasedala in posledično o spremenjeni funkcionalonsti zunanjega prostora.  Zunanja kuhinja ima lahko več namenov. Lahko je zgolj uporabna površina za osnovno pripravo hrane ali pa jo s primerno opremo spremenimo v profesionalno kuhinjo. Zelo priljubljen dodatek je dodatni kamin, ki omogoča pripravo hrane na odprtem ognju, lahko si omislimo pečico, vgrajen žar, dodatni zunanji hladilnik, omara za vino ter še in še. Seveda gremo tukaj težko tudi mimo okrasnih in stoječih pip, ki jih namestimo v kuhinjski umivalnik ali pa si kar omislimo samostoječ vodnjak, ki poleg funkcionalnosti poskrbi za zaokrožen estetski videz vaše letne kuhinje, ponavadi pa se vodnjaki kombinirajo z medeninastimi pipami, ki poskrbijo za eleganten in prijeten videz. Dodatkov za letno kuhinjo je ogromno, vaša naloga je zgolj to, da razmislite kaj točno potrebujete.

Slika: Figura d.o.o.

Slika: Figura d.o.o.

 

ESTETIKA VAŠEGA VRTA IN OKOLICE HIŠE

Dejstvo je, da je poleg funkcionalnosti kuhinje tudi precej pomembno kako izgleda. Vsak si namreč želi imeti lepo urejen vrt in okolico, zato je logično, da letne kuhinje padejo v to kategorijo. Prav zato vam dobavitelji ponujajo skoraj neomejeno personalizacijo, kjer lahko izbirate med ogromno različnimi odtenki barv, vrstami kamnin, ki so uporabljene, vse to pa seveda primerno kombinirate s keramičnimi ploščami. V primeru, da želite še tisto ”piko na i”, pa vam močno priporočamo ureditev ambiente osvetlitve vrta in kuhinje. Na ta način boste ob večernih urah lahko dosegli izjemno prefinjen, moderen in eleganten izgled, ki izžareva stil in prijetno počutje.

Slika: Figura d.o.o.

Slika: Figura d.o.o.

NOVA STOPNJA UDOBJA

Kot lahko vidimo, so letne kuhinje izjemen dodatek za poletne dni. Vse kar potrebujete za pripravo hrano vam je vedno pri roki, brez potrebe po konstantnem prinašanju stvari iz hiše, pohištvo je namenjeno temu, da ob ohranjanju neoporečnega videza konstantno nudi polno funkcionalnost, celotna okolica hiše in vrt pa imata posledično zelo močno zvišano uporabno vrednost. Z malce pravilnega planiranja in pametnega vlaganja lahko tako pridemo do sanjskega vrta, kjer vam bo vsak preživet trenutek ostal v spominu.

Slika: PETER FISTER s.p.

Slika: PETER FISTER s.p.

Ponudniki LETNIH KUHINJ:
FIGURA d.o.o. – letne kuhinje in vodnjaki… www.figura.si
DUKIN d.o.o. – letne kuhinje… www.dukin.eu
ALU PP d.o.o. – nove dimenzije letnih kuhinj… www.alupetric.si
TREND KAMINI d.o.o. – letne kuhinje, kamini, kaminske peči… www.trend-kamini.si
CEGRAM d.o.o. – vrtni umivalniki… www.cegram.si

Ponudniki VRTNIH KAMINOV IN ŽAROV:
INGLES d.o.o. – žari Weber… www.drva.info/sl/izdelki/zari
PETER FISTER s.p. – vrtna kurišča in žari Fister… www.kurisca-fister.si
FURLAN PRO d.o.o. – plinski žari… www.furlan.si
PEČARSTVO HROVAT JURIJ – vrtni kamini… www.pecarstvo-hrovat.si
KAMINI KOČEVAR d.o.o. – največja izbira črnih kaminov… www.kamini.si

Več ponudnikov na portalu www.adut.si