Za vse, ki jim izraz ”stavbno pohištvo” ni tako znan, lahko povemo, da gre to predvsem za okna, vrata in vse ostalo kar spada pod to kategorijo. Kar se zdi na prvi pogled precej kratek izbor, se ob malo bolj temeljitem razmisleku hitro sprevrže v precej zapleteno nalogo izbire primernega stavbnega pohištva…kje sploh začeti?

 

VRATA VSEH VRST

Ste vedli, da so najpogostejša točka vloma prav vhodna vrata? Po statistikah sodeč jih bodo vlomilci izbrali precej raje kot okna (kar je sicer samoumevno za tiste, ki ne živijo v hiši), zato je v vsakem primeru smotrno, da denar vložimo v dobra protivlomna vrata. Na našem spletnem portalu Adut imamo certificirane prodajalce dobrih protivlomnih vrat, ki poskrbijo za kvalitetno in hitro montažo. Predhodno se oglasijo na vašem domu, kjer zmerijo vhod in vam strokovno predstavijo možnosti, nato pa se odločite za stil, barvo in materiale vrat, ki jih določimo ob upoštevanjem dejanskih potreb in zahtev. Pri izbiri vrat je potrebno da smo pozorni na vse certifikate, ki ustrezajo varnostnim razredom. Omejitev ob montaži skoraj ni, saj je možna vgradnja v standardne in nestandardne dimenzije, vsekakor pa so kvalitetna vrata nujna za katerikoli dom, v katerem se želimo počutiti varno in prijetno.

Pravo tako ne smemo zanemariti notranjih vrat, ki v našem domovanju opravljajo več vlog. Poleg tega, da služijo svojemu primarenemu namenu zapiranja prostorov, lahko uspešno delujejo kot zvočna in izolativna bariera, hkrati ob kvalitetni izdelavi nudijo eleganten dodatek, ki izgled vašega domovanja združi v estetsko celoto.

NOVA OKNA SO ODLIČNA NALOŽBA

Ste se kdaj vprašali, kako točno moderna okna tako dobro zadržujejo toploto in varujejo pred mrazom? Navsezadnje so npr. lesena narejena iz enakih materialov, bodisi stara ali nova. Skrivnost leži v načinu kombiniranja materialov. Lesena okna so tako ponavadi sestavljena iz večih posameznih lesenih delov, v prostore, ki tako nastanejo, pa namestijo dodatne plasti kvalitetne izolacije, vse to pa lahko dodatno zaščitimo s kovinskim plaščem. Ta izolacija tako močno vpliva na zmanjšanje temperaturnih izgub, da je njena uporaba postala standardizirana praksa. Kot ste mnogi po vsej verjetnosti že opazili, so PVC okna precej priljubljena izbira. Dejansko ponujajo lep in čist videz, ki lahko elegantno zaokroži estetiko domovanja. Njihova življenjska doba je lahko dolga tudi 40 let in več, kar iz njih naredi odlično naložbo, prav tako pa so zaradi večih slojev notranje izolacije učinkovita toplotna in zvočna bariera. Pridružite se neštetim novim lastnikom modernih oken in pustite, da vam spremenijo domovanje.

ZLATA VREDNA ZASEBNOST

Prav vsak med nami po vsej verjetnosti v svojem domovanju želi mir in zasebnost. Moderna zunanja in notranja senčila se tu odlično izkažejo, saj lahko s pravilnim kombiniranjem teh dveh poskrbimo ne samo za lažje nadzorovanje notranjih temperatur, temveč tudi popolno zasebnost. Ko govorimo o zunanjih senčilih, mislimo predvsem tende in markize, poleg tega pa še zunanje rolete in žaluzije. Potrebno je omeniti, da se notranja senčila vedno kombinira z zunanjimi, saj niso dobra zaščita pred vročino. Tu imamo na voljo notranje roloje, notranje žaluzije, lamelne zavese, panelne zavese, mlečno steklo in mnogo drugih variacij senčil. Senčila torej prihajajo v vseh možnih oblikah in načinih delovanja, vam pa priporočamo, da pred nakupom za nasvet povprašate strokovnjaka, ki vam bo znal primerno svetovati.

Ponosni smo na mnoge priznane izdelovalce in prodajalce stavbnega pohištva, ki jih lahko najdete na našem spletnem portalu Adut. Od nekdaj skrbimo za celovito ponudbo in tako vsakič znova nudimo celostno izkušnjo. Prenovite svoj dom z novim stavbnim pohištvom in popolnoma spremenite kvaliteto vašega bivanja ter vašemu domu vdihnite novo življenje, ne bo vam žal.

Kliknite na spodnje podjetje in si oglejte VPIS ponudnika – izvajalca, ki ga potrebujete:

Oglejte si nekaj ponudnikov oken:

PRIBA OKNA d.o.o.- PVC in alu okna in vrata… www.priba-okna.si
TIM MACLER d.o.o. – strešna okna FAKRO… www.fakro.si
Okna Asmont Andrej Sajovic s.p. – lesena okna… www.okna-asmont.si
RENAL d.o.o. – PVC, ALU in LES stavbno pohištvo… www.renal.si
PVC MARKUS – PVC, ALU, ALU-LES okna… www.pvc-markus.si
BKM Dušan Bezek s.p. – okna in vrata… www.bkm.si
ALU JURMAN Dušan Jurman s.p. – ALU okna… www.alujurman.com
Steklarstvo Marjan Omanovič s.p. – zasteklitev balkonov in teras z ALU-okvirji… www.steklarstvo-omanovic.si
GTR-AL d.o.o. – aluminijaste maske za zaščito lesenih oken… www.gtr-al.si
Slavko Rakar s.p. – ALU in PVC okna… www.alurakar.si
MKING Andrej Kralj s.p. – PVC, ALU okna in vrata… www.mking.si
NAITORS d.o.o. – PVC, ALU in LES okna… www.naitors.si
DURIART d.o.o. – LESENA okna in vrata… www.duriart.si