Kaj naredi ograjo posebno? Je to kvaliteta montaže? Uporaba dobrih materialov? Mogoče je trik v tem, da je ograja estetsko dovršena? Mi smo mnenja, da vse od naštetega. Iz preproste ograje lahko s skrbnim načrtovanjem nastane nekaj izjemnega, ki ni namenjeno zgolj funkcionalnosti, temveč s svojim izgledom navdušuje in dopolnjuje celotno estetiko vašega bivališča. Moderne in elegantne linije, čudovite kombinacije kvalitetnih materialov in primerna umestitev ograj lahko vrednost vašega bivanja dvigne na popolnoma novo raven. Ker pa pot do popolne ograje ni vedno preprosta, smo za vas pripravili sledeči prispevek.

VARNOST IN ZASEBNOST VAŠEGA DOMA

Varnost, zasebnost in mir se tako začnejo graditi pri vrtni ograji. Lahko bi rekli, da je prva meja med vašim domovanjem in vso okolico, zato je primerno, da je le-ta narejena kvalitetno in v skladu z vsemi vašimi željami. Če ste ljubitelji naravnih materialov kot je kamen, potem vam bodo gabioni ograje pisane na kožo. Najdemo jih lahko v obliki košar, pregradnih kamnitih ograj ali pa gabioni panelov. Seveda jih lahko združujemo z lesenimi ali kovinskimi elementi in tako dobimo izdelke, ki ponujajo osupljiv končni izgled. V vsako domovanje in objekt prinese svež in moderen videz ter še najpomembnejše; čisti mir in nepogrešljivo zasebnost. To združimo z ekološko neoporečnostjo in predvsem cenovno ugodnostjo in hitro ugotovimo, zakaj pritegujejo toliko zaslužene pozornosti. Seveda tudi lesene ograje ponujajo nadvse čudovit videz in naravni občutek.

lesena ograja

Lesene ograje iz macesnovega lesa so impregnirane. S časom dobijo patinasti izglede. Na portalu www.adut.si je kar nekaj ponudnikov, ki izdelujejo kvalitetne in trendovske lesene ograje. Med drugim se ljudje pogosto odločajo za kovane, jeklene, inox, PVC, betonske, panelne ograje…

zelena ograja

Ko je govora o unikatnih ograjah, gremo težko mimo kovanih ograj. Vsekakor jih odlikuje njihov rustikalen videz, saj ponujajo izjemno unikaten izgled, ki dopolnjuje celoten videz objekta in poskrbi za popolnoma zaokroženo estetiko celotnega zemljišča. Če smo ljubitelji ročno kovanih izdelkov, potem so dotične ograje popolna izbira. Od nekdaj klasičnih oblik, danes izvajalci izdelujejo zelo kvalitetne ograje. Odlikuje jih natančna izdelava in dovršenost v obliki in tudi montaži. Seveda pa bo taka ograja, najsibo zunanja, balkonska ali stopniščna pustila pečat lastnika oziroma naročnika.

NOTRANJE OGRAJE NAJ POKAŽEJO VAŠ OBČUTEK ZA ESTETIKO

Preprosta ograja lahko s primerno postavitvijo poskrbi za celovito podobo vašega domovanja in doda tisti posebni občutek domačnosti in topline, ki je zaželjen prav v vsakem bivališču. Stopniščne in balkonske ograje lahko tako postanejo eni od osrednjih elementov v vašem domovanju, ki s svojim lepim videzom in pametno postavitvijo vedno znova navdušijo vaše goste. Včasih so prevladovale preproste lesene ograje, v modernih časih pa ponovno odkrivamo pomen kombiniranja različnih materialov. Les, kovina in steklo lahko združujemo v osupljive kreacije, katerih kombinacij je skoraj neskončno.

 

Podobno kot steklene ograje, nam inox omogoča moderen in eleganten izgled brez izgube odprtosti prostora, saj gre v osnovi za precej minimalističen dizajn. So precej priljubljena izbira v modernih novogradnjah, saj enkratno dopolnjujejo celoten izgled modernih hiš, hkrati pa nudijo učinkovito, trajno in predvsem izjemno vdržljivo ograjo, ki je odporna na temperaturna nihanja in posledično krčenja in raztezanja. Vsekakor na trgu ponujajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, kjer pa nikakor nismo prikrajšani pri videzu. Ponavadi steklo kombiniramo z inox jeklom oz. steklo montiramo na jeklene konstrukcije, to pa dopolnjujemo z različno obarvanim ali mlečnim steklom. Tako kot pri drugih steklenih površinah, je tudi pri ograjah možno peskanje, graviranje in tisk, kar lahko poskrbi za bolj dovršen videz. Odlikuje jih dejstvo, da sicer nudijo zaščito, a hkrati ne omejujejo pogleda, kar je pri nekaterih zelo dobrodošlo na balkonih, saj tako v bivališče spustimo več svetlobe. So izjemno odporne na mehanske obremenitve, saj ima kaljeno steklo izjemno visoko nosilnost in trdnost.

NAREKUJTE NOVE TRENDE

Kot lahko vidite, omejitev praktično ni. Kombinacije materialov, načinov izdelave, barv in vsega ostalega lahko privede do sape jemajočih izdelkov, ki bodo preobrazili vaše domovanje v center estetike in elegantno izrazile vaš osebni stil. Prednost vse te izbire je v popolni personalizaciji, ki omogoča, da prav vsak pride do ograje, ki služi vsem zadanim nalogam, hkrati pa nudi prijeten izgled in navsezadnje, kar je najpomembnejše, dobro počutje v vašem domu.

Poiščite ponudnika na portalu www.adut.si in oddajte povpraševanje.

Kliknite na spodnje podjetje in si oglejte VPIS ponudnika – izvajalca, ki ga potrebujete:

PROFIL d.o.o. – PVC ograje za vrtove, terase in balkone… www.profildoo.si
DEČMAN ROMAN s.p. – kovane ograje… www.ograje-decman.net
DGK – GREGOR DERMASTJA – notranje in zunanje ograje iz inoxa, vrtne ograje… www.dgk-kljucavnicarstvo.si
DORMAN – ROK GRZINČIČ s.p. – ograje in dvoriščna vrata… www.dorman.si
METAL PROFIL d.o.o. – ograje vrtne, stopniščne, balkonske in vrata vhodna (samonosna, drsna, enokrilna, dvokrilna, ročna, avtomatska)… www.metal-profil.si
LESKOVPLAST TOMAŽ ŠKRLEC s.p. – PVC ograje… www.leskovplast.si
GIVOS d.o.o. – ALU ograje, PVC ograje… www.givos.si
FORTUNA TRADE d.o.o. – notranje, zunanje in balkonske kovane ograje in drsna, samonosna, krilna vrata na pogon… www.pozanimaj.se/podjetja/kljucavnicarstvo-fortuna
K IN K KOV d.o.o. – zunanje, notranje, stopniščne, vrtne, kovane in inox ograje… www.kovinarstvo-klancar.si
UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ s.p. – vrhunsko ročno kovani izdelki, ograje notranje in zunanje… www.kovacija.si
ŽIVEX – vse za zunanjo ureditev, žičnate ograje… www.zivex.si
SVET OGRAJ – inox ograje, železne ograje, dvoriščna vrata… www.svet-ograj.si
TANASE d.o.o. – vse za dvoriščna vrata… www.tanase.si
E-SPLET d.o.o. – GABIONI ograje in visoko kakovostni in estetsko dovršeni ograjni sistemi… www.ograje-gabioni.si
NOVOFORM – PVC ograje različnih oblik in izvedb… www.novoform.si
JOŽE VADNJAL s.p.– ograje in ostale kovinske konstrukcije, dvoriščna vrata vseh vrst in izvedb… www.kljucavnicarstvo.si
SNIM, MATEJ URBANČIČ s.p. – notranje in zunanje ograje… www.snim.si